Återsamlingsplats??

Kom på att jag såg en konstig skylt idag när jag gick mot ICA...Nedanför kyrkan, mitt i samhället vid vägen ner mot handelsträdgården, satt denna:
Jaha? Och vad menas?....Jag har försökt googla, och kommit fram till att sådana platser ska man bege sig till när det inträffat nån olycka, brand eller nån annan katastrof...?! Men jag har då aldrig hört talas om detta...Det kanske vore bra om kommunen informerade om det utifall.....men om det blir nåt farligt giftutsläpp då? Då kanske det är bäst att stanna inne?....Ja ja, det var bara lite funderingar.....så här på kvällskvisten....

Första advent

Idag är det första advent..och det känns inte alls som det överhuvudtaget ska bli jul eller vinter. Plusgrader och faktiskt lite sol idag när jag gick på hundpromenad. Tvingade iaf in mig själv på ICA för att köpa jäst. Så nu har jag bakat lussekatter! Passade på när jag var ensam hemma och inga ungar som äter upp hälften när de är nygräddade.

.
Igår var vi ju bjudna hem till Madde o Alex farmor på mat. Birgitta o LarsÅke var oxå bjudna, så jag körde hela ligan. Där fick vi tre-rätters...vi åt och åt så vi nästan mådde illa. Vid sex-tiden skjutsade jag ner Madde till tåget, hon ska tillbringa några dagar i Stockholm med sin faster Lena, innan hon drar till fjälls. Klockan åtta var vi tvungna att åka för jag hade hundarna hemma.
.
Alex tog tåget till Uppsala idag och där skulle hans far hämta upp honom för vidare färd mot Stockholm. De ska träffa Madde och Lena och gå på bio! Kul för dom tycker jag!
.
Själv ska jag strax knalla över till Anna. Hon bjuder på pepparkakor och glögg, dagen till ära!

Godmorgon...

Vaknade i morse och kom på att det är lördag...Gud så skönt! Den känslan, att man slipper kliva upp, är underbar. Men men, hundarna är hungriga och nödiga, så strax efter nio klev jag upp.
.
Igår åkte Madde o jag en sväng till Tierp. Jag köpte två vita julstjärnor och några vita hyacinter. När vi skulle åka hem kom vi på att vi var skithungriga. Då fick vi se att de öppnat en thai-restaurang bredvid kommunhuset. de hade "take away", så vi köpte varsin lunchlåda med oss hem....smidigt och gott!
Fläskfilé...lite starkt var det....
.
Sen skulle jag börja röja här hemma, byta gardiner och sätta upp några advents-stjärnor...Blev lite mysigt i köket...Inte några röda gardiner eller tomtar här inte!!!
På kvällen blev jag plötsligt trött och seg och slog mig ner i soffan med lite glögg, för att se på Idol. Har knappt sett ett avsnitt den här hösten...När första delen var slut vid halvtio, upptäckte jag att Johan och Marie-anne hade ringt..men vi hörde inte, för både mobilen och hemtelefonen låg på övervåningen. Jag ringde upp och blev bjuden hem till dom! Johan kom och hämtade och jag blev bjuden på glögg och drinkar!! Mycket trevligt!! Sen ringde jag min snälla dotter och hon körde mig hem vid tvåtiden.
.
På em idag är barnen och jag bjudna på mat till deras farmor. skönt att slippa laga mat idag med :)
.
Kvällen ser ut att bli lugn....Man får väl glo på Robinson.....

Det närmar sig....

...ja vad är det som närmar sig? Jo, julen närmar sig, inget jag jag gör några större ansträngningar för, men den kommer....Madde flyttar om ca 2 veckor. Det känns konstigt, men skitkul på samma gång! Jag gläds med henne att hon fått jobb, men tycker det känns tråkigt att vi inte kommer att träffas så ofta....
.
Det pågår en inre dialog i mitt huvud:
-Herregud! Jag flyttade hemifrån när jag var 18, så det är fullkomligt naturligt att man vill bort. -Jo, men det blir nog bra, men tänk om hon inte trivs däruppe? -Men då får hon väl flytta hem igen då! Det är ju iaf inom Sveriges gränser. -Ja men...det blir ju lite ensamt.....för...mig... -Äh! skärp dig!....
Mammas lilla flicka......
I morrn är jag ledig, kanske skulle kolla in adventsstjärnor o.dyl. inför advent. Oftast står man där utan fungerande glödlampor och trasiga sladdar. Första advent tycker jag är lite mysigt med alla lampor och utegranar. Men nån julgran blir det inte här i år, känns inte motiverat...
.
Ja och inte blev det nåt rep i kväll heller! Det vill sig inte för oss....alltid nån som inte kan. Verkar hopplöst i helgen oxå...Skit!
.
Igår kväll var jag med om en häftig sak...Min bästa vän, som är ett medium, fick kontakt med min bortgångna lilla farmor....Ja ja!? tänker en del, sånt där hokus pokus...men det var det inte. Hon sa saker som inte går att bortförklara. Sen sa hon att vi (syrran o jag) skulle tända ett ljus hemma för henne, för då skulle hon lättare kunna ta kontakt...Så när jag kom hem skulle jag kolla på tv, och då tände jag ett halvt nerbrunnet blockljus.. Efter ca 10sek så slocknade det..det bara falnade...Jaha en ny tändsticka...samma sak hände...När jag skulle tända för fjärde gången ropade jag på Madde o berättade. Hon blev riktigt skakad men satte sig i fåtöljen...Jag tände och det brann o brann...i en halv min kanske..sen slockn'a det. Femte gången kom Alex ner och då, då brann det resten av kvällen....? Skumt!

Papper och åter papper...

Idag tog jag tag i min bokföring..äntligen! Hade ju avsatt tid enkom för det, och jag gjorde färdigt så långt det gick. Guud va skönt, nu känns allt lättare. Så var det en sak mindre på min lista över jobbiga, nödvändiga saker att göra.

Nu ska jag vara duktig och hålla efter i fortsättningen....kanske...jodå...jag ska...
.
Fastnade framför teven nyss...fick se att Nip/Tuck har börjat en ny säsong..En helt absurd serie, som man inte kan låta bli att se om man har börjat. Till Maddes och min stora fasa var det avsnitt 2, fan! vi har missat första, men det gjorde inte så mycket....
.
Såg ni parlamentet i söndags? Tips från coachen med Robert Gustafsson var galet....

Tisdag

Den här tisdagen har gått av bara farten. Vaknade som vanligt av alarmet 06.30...Hundpromenad mellan halvåtta och ca tio över åtta...Började jobba nio och slutade kl.sex. Direkt upp och plockade rent på den överfyllda diskbänken...Svepte ett glas fruktsoppa och pluggade in lurar i öronen, på med reflexväst och sen en rask promenad i en timme. Skönt, fast det duggregnade. När vi kom hem var det bara att tvinga ner vovvarna i duschen för att spola av tassarna, samt lite kloklippning, till deras fasa!! Sen tog jag själv en lång skön dusch. Därefter la jag mig på spikmattan och tänkte kolla på Äntligen hemma. Klockan var nog runt halvnio då....och jag somnade. Vaknade till av att Alex tjatade om att bli klippt...Jaha ner igen...När vi var klara hade Madde bakat scones! Så det blev en kvällsfika iaf....



                              


Nya tag i morgon...som det ser ut nu är jag lite ledig på fm, och då ska jag ta mig i kragen och bokföra lite tror jag. Grejen är att min bokföring ligger i datorn som Alex har, så jag får passa på när inte han är hemma...







Söndag kväll

Ja, så var den här helgen över...Inatt fick jag åka till Tierp kl.halvfyra o hämta ett gäng ungdomar som kom med tåget från Gävle. Glada och pratsamma var dom och jag kunde inte somna när jag kom hem vid fyra...Hade nån envis huvudvärk men vid fem-tiden tror jag att jag slumrade in.
Fickl iaf sova till halv-tio men sen var jag bara tvungen att ta nåt mot huvudvärken. Den gav med sig till slut och jag kunde dammsuga och torka golven!
Sen har jag inte gjort så mycket mer...lagat mat...suttit vid datorn...skjutsat Alex på träning. Det blev tyvärr inget rep idag heller...kanske nästa helg(!!?)
Tror ni inte att man lyckas hamna på en vimmelbild från i fredags ändå? Ofrivilligt!
Jag i mitten...Patrik Isaksson på scen....
Nu måste jag hänga lite tvätt, innan den möglar i korgen....

Solen är här!!

Solen är här! I några timmar iaf...snart går den ner igen.... Känns faktiskt mkt bättre på alla sätt och vis. Det verkar som om mina bekymmer kanske inte var så allvarliga....


Igår drog vi in till den stora staden. Halvnio på morgonen startade vi upp med rödvin och snittar!


En helt underbart dag. Vi bara strosade och njöt, shoppade lite tog ett glas, åt god mat och hade fantastiskt roligt. Varför gör man inte sånt här oftare?

Julpyntat på Åhlens!
Ingen vidare kommers på "Plattan" än :)
Vi åt på en liten mysig krog...Souvlaki, mums! Och så ett glas rött!
Jag handlade lite smått och gott: En duk på Indiska, leggings, tröja, parfym, halsband...och lite till....
Sen gick vi mot Gamla stan och tog in på en jättemysig pub. Där satt vi länge och väl och drack och hade mysigt!
I Gamla stan var det en stackare som hade en sandal-affär..? Kan det löna sig så här års? När vi passerade på väg tillbaka så hade han stängt....för att tillverka mer sandaler...
Vi tog oss till Centralen vid sex-tiden...Pendeln mot Upplands Väsby gick 18.50, och sen stod Upptåget där o väntade...
När vi kom till Uppsala hoppade Anna o jag av för att gå till Flustret. Uppsala-bandet Bulldog var där och rockade loss!
Skitbra var dom!
Till sista spel-setet skulle en hemlig gäst inta scenen...Det var Patrik Isaksson...
Karl'n stod ju inte still...
Skitkamera!
Nöjda och belåtna tog vi 1.19 tåget hem. En lång dag var över !



Usch...blää..

Nej det fortsätter att vara tråkigt...regnet öser ner och det är mörkt innan kl.16... Mår inget vidare alls, känner mig ledsen och får ett sånt där obehags-magont...Hoppas att problemet löser sig snart, känner mig maktlös... Varför kan man aldrig få vara riktigt glad? Eller är jag så in i helvete dum att jag inte förstår ett dugg? Åhh om man kunde gå i ide och vakna nån gång i vår, och så har man bara drömt allt..

Jag kan ju inte göra nåt annat än att bara vara mig själv....
.
Nu måste jag försöka morska upp mig...På fredag bär det av till Stockholm...Jag, syrran, Anna och Maria ska gå på stan och mysa och göra lite pub-stopp är det tänkt. Idag har jag handlat lite smått och gott som jag ska bjuda på innan tåget går 9.15!! Det blir små snittar och lite vitlökskex med tapenade och så lite rödvin förstås!
Sen har jag ju rep i morrn kväll, brukar alltid höja humöret, hoppas på det!
.
Nej nu ska jag dra nåt gammalt över mig. Godnatt!

Tråkmåndag...

Usch, vad allt är tråkigt...Vädret, jobbet, tv-programmen....och så har jag så ont i min fot att jag knappt kan gå! Har ingen aning om vad som har hänt, men den började värka i lördags..hmm...kan jag ha gjort illa mig på Flustret? Jag var väl så pass dopad att jag inte kände nåt då! Ja ja, jag linkar fram och hoppas på bättring.

Så var det det här med svininfluensa-vaccinet då! Jag velar hit och dit...mina barn vägrar att ta den och jag vill ju inte heller egentligen. Men å andra sidan har jag inte riktigt råd att vara sjuk...
Hur som helst, så tog ju vaccinet slut för två veckor sen. Idag skulle en ny omgång anlända...Jaa ska man då?...hann jag tänka innan Maddes kompis Camilla meddelade att det tog slut igen under dan! Ja men så bra..jag behöver inte ta ställning.....
Äh! nu ska jag gå och lägga mig i soffan......

Dagen efter..

Igår var det fredag och jag var ledig! Madde o jag tog en tur till Tierp för att handla o tanka bl.a . Jag passar alltid på att handla på Lidl när jag är där, och nu hade julsakerna åkt fram...
Chokladtomtar i massor....
Sen när vi kom hem var det dags att börja göra sig i ordning inför kvällen. Kl.17 skulle ju Anna och jag på middag hos Pelle.
Nu glömde jag bort att ta kort på maten, men den var otroligt god!! Det var nån form av kyckling-gratäng med pasta till...mmm Hur smarrigt som helst. Jag hade ju inte ätit nåt på hela dan, så det satt fint. Rödvinet, Masi av finare årgång var oxå otroligt gott. Efter maten kom desserten....saffrans-pannacotta....Vi nästan rullade till tåget sen.
Inne på Flustret spelade våra favoriter Haak's . De sa att det var deras 2525:e spelning, så det kanske inte är så konstigt att det låter bra :)
Konstigt nog ledsnade vi efter Haak's sista set, och tog faktiskt 01.19 tåget hem...ovanligt...
Idag har jag mest slappat. Vädret gör ju inte saken bättre heller. Alex blir kvar hos kusin Jesper tills i morrn, o Madde ska till Camilla, så min kväll kommer att spenderas i soffan.

Utlåst....

Idag åkte Alex och jag ner till Ica på min lunch. Han har ju köpt en Ipod på Tradera och idag kom den. När vi kom hem var dörren låst, Madde borta och vi hade inga nycklar. De visade sig att Madde var på väg ner till tåget för att lämna något till en kompis. Jag skulle ju jobba igen och blev stressad, Alex sprang efter henne och jag väntade, och väntade....

                    
                     ....och skitväder var det oxå....

                     
                     ...fantastisk utsikt från mitt hus...

Ja ja vi kom ju in så småningom och en stund innan jag skulle jobba gick strömmen... Fick lite panik och började tända ljus, men precis innan min kund kom så tändes lyset igen...puh!

Vid sex-tiden hade bandet ett rep-möte...Vi gick igenom tänkbara framtida låtar och fikade. När jag kom hem vid halvåtta hade Madde dragit igång en riktig storstädning!!? Jag hakade på och det gick som en dans. Tyvärr är det alltid jag som får rensa rören i tvättstället, och nu var det alldeles igentäppt... Jag la ju bilder i våras när jag rensade så det ska ni slippa se nu. 


                      
                      ...kirurghandskarna på!

Det känns så skönt nu efteråt, med ett städat hus!

I morgon blir det full skubb. Måste uträtta ärenden på fm och sen är Anna och jag bjudna till Pelle på middag :) Vi drar sen in till Flustret för att lyssna på Haaks! Skojsigt värre!!


Vill inte...

Ja då har jag betat av ännu en sak i min "nödvändigt-ont-lista"...Såna saker som jag vet måste göras men som jag drar mig för....

I allafall så ringde det en kille hit förra veckan och ville prata kassaregister. Det blir ju nya regler vid nyår, då alla (nästan) företag som hanterar pengar måste ha kassaregister som är certifierade av Skatteverket! De ska kunna komma oanmälda och göra kontroller i kassan, som innehåller en "svart låda". Om jag inte beställer före nyår får jag betala ett vite på 10000kr!!! Inga småsummor.....

Som sagt...idag var killen hit....och jag slog till, efter lite prutande...Men det gick ändå på 11700 + moms :(  Alltså Skatteverket vill verkligen inte göra det lätt för oss småföretagare... Fy f-n!! Man kanske går i konkurs....

                                 
                       En sån hära..dåråå...

Okej det var det...nästa sak på listan tar vi nån annan dag.....




Spännande budgivning...

Jaha så var det dags att buda på Tradera igen då..Alex har länge gått och trånat efter en Ipod Touch, men de har alltid blivit så dyra...men ikväll klämde vi i med ett bud när det var 7sek kvar och fick den!

                                  

Ja just ja! Såg på Pernilla Wahlgren blogg häromdan att bilden av oss från Uppsala var med:

                       
                        Jooråå...Pillan och jag vet ni....

Idag på fm fick jag höra att våra instrument som stod kvar i Österby måste hämtas omedelbart!!! Det var ju lättare sagt än gjort eftersom alla jobbade...men det löste sig...Tre av killarna åkte dit och jag bidrog med min bil som har dragkrok...Sen baxade vi upp allt i replokalen vid sex-tiden ikväll.

Kollade på 5:ans serie om Ullared...Herregud! Vilket folk det finns!!?? Jag blir trött av bara tanken på att trängas där, men syrran o jag har ju sagt att vi ska åka nån gång så..... Jag var ju där 1997 men det har nog blivit lite större sen dess.

Blev uppringd av en kille från UNT nu på kvällen. Har väntat och väntat på det samtalet...Min prenumeration gick nämligen ut i början på augusti och jag har inte råd att förlänga den. Men om man inte hör av sig, så gör de det efter tag och lockar med extrapriser...

-Vad gav du för din senaste prenumeration?

-Jaa, det var väl 2200kr nånting, sa jag

-Nej det var t.o.m 2300kr, sa han. Men du kan nu få ett helår för 1700kr!

-Nej det har jag absolut inte råd med.Tack men nej tack!

-Vänta ska jag fråga min chef.....Öh du kan få ett halvår för 770kr!

-Ja men det lät ju bättre ok!

Det var ju ett rimligt pris så jag slog till. Skönt nu kan man hänga med igen....


Söndag 8 november


Igår spelade ju vi återigen i Österby. Den här gången var det simbadsföreningen som hade årsfest. Vi gjorde väl inte nån av våra bättre spelningar, men det tog sig mot slutet. Publiken verkade gilla det iaf....
Vi slutade spela ca kvart över ett och tog ett snabbt beslut om att låta grejerna stå kvar och åka dit idag och plocka ihop allt. Sagt och gjort, vid 12-snåret åkte vi dit men fick vända i dörren. Lokalen var abonnerad tills kl16...Vi tar det på måndag kväll istället. 


                                        


Har inte gjort så mycket av värde annars idag. Madde och jag gick en vända med hundarna i det extremt gråa och trista vädret.


Det är ju Fars dag idag, så jag väntade tills mörkret infann sig, och åkte till kyrkogården. Jag hade två mörkrosa rosor med mig, en till pappa och en till farfar...Och äntligen sålde de gravmarschaller på ICA. De brinner inte så länge som lyktor, men jag tycker det är så fint....

                     


Toalettstolar och annat smått och gott....

I morse blev det ingen sovmorgon trots ledig dag... Madde hade ju lovat sin pappa att hämta "grejer" i Gävle. Och "grejer" det var två pallar (!) toalettstolar.... Jag visste vart grossisten låg, så jag hängde med som vägvisare och moraliskt stöd...hmm... Camilla ville oxå följa med så vi trängde ihop oss i bussen...

                      
                       Första stoppet...OK/Q8 i Tierp....

                       
                       "Skitkul" last...men "nödvändig"...Ha ha ha

                       
                       Affärerna hade inte öppnat så vi gick till Subway och åt frukost.

Jag följde egentligen med för att kunna kolla om Intersport hade fått in ett par skidbyxor som jag hittat på nätet.

                       
                       De fanns, och fick följa med hem...Passar inte helt till min skidjacka men men...

Vi hann springa in på Cubus en stund innan parkeringstiden gick ut, men där hittade vi ingenting...

Vi stannade även till vid systemet vid södra infarten...Tänkte köpa några öl och kanske lite vin....och kanske...lite...glögg...

Det blev öl, vin....och en 09:a glögg till.. Vinet ska bli spännande att prova. Det var en rund 3-liters...Italienskt, kryddigt, fruktigt, med inslag av vanilj...mmmm

                        
                         - Det är min!!!


Nu är klockan lite över två och jag tror att jag ska kura ihop mig i soffan en stund...I kväll ska ju vi äta hos Birgitta och Lars Åke, så jag behöver inte bry mig i nån mat nu...

November...

Vintern kommer krypande...nu kan jag inte mota den längre...November...värsta månaden på hela året, speciellt om vädret är som det är nu. Kallt, svinkallt, skitkallt, blåsigt, grått, trist och TRÅKIGT!! 

                                     

Allt är trist...min självkänsla har nog aldrig varit så låg som nu...undrar varför? Och vad gör man åt det? Spelar ingen roll vad folk säger...Jag tycker inte speciellt  bra om mig själv... Törs inte riktigt stå för vem jag är än...tror jag...skulle hellre vilja vara nån annan. 

Men det händer roliga saker omkring mig iaf...På fredag är mina barn och jag bjudna på middag hos Birgitta och LarsÅke. Det brukar alltid vara kul. Och sen har ju vi spelningen på lördag att se fram emot...

Idag har Madde varit till Tobo Glasblåseri och blåst en "fönsterkula". Hennes mormor gav henne den upplevelsen i studentpresent. I morrn ska hon hämta konstverket, för det skulle svalna....

                     
                      ..Anders och Ulrika som driver glashyttan....

Nej nu är klockan "läggdags"..jag loggar ut...Godnatt!




Måndag morron....suck...

Ja så var det måndag igen...gårdagen var oerhört seg. Kom knappt ur sängen på hela dan. Men det är klart man blir trött om man går och lägger sig kl 06.00 på morgonen...

Vi hade ju som sagt en spelning till i lördags kväll i Österby. Vid tvåtiden på em samlades vi vid replokalen och stuvade in våra högtalare...resten låg ju redan i släpet sen freda'n. Riggade upp allt i Folkets Hus och åkte hemåt i femsnåret...Pizza och dusch sen hem till Matti för att lyssna på inspelningen från Läkerol-spelningen. Strax efter nio drog vi till Österby och 40-årskalaset. Där var det full fart....

Jag tror vi kom igång vid tio och sen slutade vi strax efter ett...Det gick otroligt bra där med, tror att alla var nöjda!Sen blev det natt-mat hos mig...Johan, Matti och jag delade dumt nog på en flaska glögg oxå...därav min trötthet....

Sammanfattningsvis så har helgen varit skitkul...mycket musik, många skratt och trevliga människor!

Våra grejer står fortfarande kvar i Folkets Hus eftersom vi ska dit på lördag igen....Då har Simbadsföreningen årsfest.

Nej nu ska jag jobba.....bara att hugga i!

RSS 2.0