1:a advent

Idag är det första advent. Det kan man absolut inte tro om man tittar ut. Spöregn, blåsigt och 7 plusgrader.... Fast jag klagar inte, vill inte ha nån snö än. Bara jobbigt att behöva flytta på den hela tiden...och kallt. Dessutom är det här vädret skitbra för ekonomin. Det går inte åt så mycket ström :)

Glöggförrådet fylldes på i fredags:

    

Igår hade vi spelning nere vid vår replokal. Det var mc-klubben som ordnade en "40-plus fest". Trots dåligt med reptid innan gick det riktigt bra.

Jag var inte hemma förrän två halvtre tror jag, och efter lite nattsudd med insläntrande ungdomar bl.a, kom jag isäng vid halvfyra....

Vaknade iaf pigg, och efter frukosten bakade jag lussekatter..

    

Det första adventljuset tändes oxå:

    

Nu ska jag nog trotsa vädret och försöka ta mig till affären.....

22 november

Jaha det var den här helgen det.... Jag har spenderat de senaste dagarna i Grebbestad! Lite gråmulet väder men väldigt varmt. I lördags var det 12 plusgrader ute, rena vårvärmen.

Jag kom iväg redan på torsdagsförmiddagen. Stannade en stund på Gränby och shoppade lite. Två tröjor och ett par jeans...en flaska vin och två flaskor glögg... 

Thomas mötte upp mig i Tanum när jag anlände vid femtiden, och där handlade vi lite mat till middagen. Stackar'n hade ju legat febersjuk några dagar, så det var nog bra att jag kom dit och lagade mat och värmde glögg... haha!

Vi var till Camilla och Bosse i lördags. Camilla fyllde år och vi bjöds på mat och dryck...

    

Söndagen blev en slappardag, och igår, måndag, startade jag min volvo och styrde kosan hemåt.

Det var då...under resan hem som jag började ana oråd.... Hade jag verkligen fått med mig allt hem? Försökte förtränga alla såna tankar, men de besannades när jag på em började packa upp min bag.....

KATASTROF!!! Jag hade glömt en nessecär med allt mitt smink, och en nessecär med nästan alla mina smycken....Bl.a det här halsbandet som jag köpte på Tradera förra veckan....

    
     Surt...men vad göra....känns helskumt att vara utan smink. Hittade en gammal halvt torkad mascara i en låda... Och vi som har en spelning på lördag! MADDE...KOM HEM OCH LÅNA UT LITE SPACKEL!!

I-landsproblem...jag vet.....

Iaf har jag konstaterat att de tillverkar en av de godaste julmuster jag smakat i Grebbestad. Köpte hem ett gäng:

    

Nu är det så att jag kommer att åka neröver igen om en dryg vecka, då får jag tillbaka mitt smink, och ska nog slå till på en hel back med must...Så det så!!




Tidigt...

Jag vet att det är tidigt....två veckor kvar till första advent, men jag gjorde iaf en liten lingonkrans av riset jag plockade i fredags.

    
     Får väl se hur länge den håller sig så här fin, kanske torkar ut totalt.....

Lördag

Tänkte ligga och dra mig till halvnio ungefär, men fick hoppa ur sängen tio över åtta, då jag hörde Kottan hulkandes i trappan.... Så mysigt var det :( Men Kottan var bara glad och hungrig som vanligt, så hon åt glupskt upp sin mat direkt efter, så det var väl bara nåt tillfälligt illamående...

Försökte få liv i Alex vid nio, för vi skulle ju åka in till stan i skaplig tid. Vi mötte upp Madde i city och sen tillbringade vi dagen tillsammans. Alex fick, efter mycket om och men sin nya iPhone 4s, så då blev allt frid och fröjd!

Käk på ett fullproppat Ikea, och torkarbladsköp på Biltema hann vi oxå med. Vi var till det relativt nyöppnade Lager 157, där Alex ledsnade totalt, men Madde och jag gjorde lite fynd!

    

    

Alex fick dessutom en tidig julkklapp av mig, en datorväska till hans nya dator.

Idag kom Susanne över till mig och lämnade två armband, som hennes dotter Kajsa gör och säljer i sitt UF-företag.Jag hade svårt att välja så jag beställde två st. Jättefina....

    

Jag och Annalena har även varit till kyrkogården och tänt ett ljus på farsdag!

Nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra härnäst...finns ju lite att välja mellan.. Det jag borde göra är att duscha, och ev trimma nån hund....eller två.... Eller så kanske jag ska baka bullar....eller så gör jag ingenting...hmm...


111111

Det magiska datumet, som alla pratar om. Vad har jag gjort idag då? Jo jag har bl.a lekt rörmokare....igen... Mitt köksavlopp hade kronstopp igen, men med lite jävlaranamma och ett rensband så ordnade det sig! Jag börjar ju få rutin på det här nu....

Efter snuskjobbet gick Anna och jag ut med hundarna i skogen och plockade lite lingonris och mossa. Snart är det ju advent, och det kan ju bli snö närsomhelst, så man får ju passa på medans det är barmark!

Jag dammsög och skurade golven innan Alex kom hem. Sen fick jag med honom till Tierp. Bra att ha bärhjälp när man ska handla 15kg hundmat!

Nu sitter jag i soffan med datorn i knät och bloggar samtidigt som jag kollar lite på Idol. Fredagsmyset innehåller oxå ett riktigt gott vin och en supergod ost, som jag hittade på Lidl!

    

Fast lite tråkigt är det, att inte ha någon bredvid att dela vinet med....

10 november

För ett år sedan var det full vinter här. Den 9 november vräkte snön ner och låg kvar i flera månader. Nu är det milt och grönt ute, och jag älskar det! Vill absolut inte ha snö och kyla än. För min del skulle det räcka med lite frost så att det blev lite ljusare....



Den här bilden tog jag för ett år sen....

Veckorna rullar på som vanligt. Thomas var hos mig i helgen och vi var väldigt duktiga och effektiva. Vi rensade ur mitt s.k garage och ett rum i källaren. Två vändor till sopstationen med fullastad kärra blev det! Men gud vilken befrielse när det var gjort. Känns som en stor tyngd har lättat.... Vi hade en otrolig hjälp av Magnus och Carl oxå, tack för det!

Annars var det en lugn helg med mat och vin och glögg! Madde var hemma, så vi fick lite massage av henne.

Nu ska jag jobba några timmar till, sen tar jag helg! Har inget speciellt planerat, kanske blir det en tur till stan med Alex, och då kanske vi kan träffa Madde oxå.


1:a november 2011

Dagarna bara går, allt är sig likt. Förutom att vintertiden har infallit. Idag var det mörkt ute strax efter kl.16... Bedövligt! Man blir ju inte piggare direkt.

Helgen bara försvann... Gjorde inte många knop, men fick in trädgårdsmöblerna i förrådet iaf. Lite småpyssel som gardinbyte och städning blev det oxå. På söndagskvällen hade vi ett s.k "Aloe Vera-party" här hemma. Det var Maddes kompis Camilla som stod för denna må-bra-kväll. Efter diverse insmörjningar i ansiktet med olika produkter, satt vi rödrosiga och lena om kinderna och hade en trevlig fikastund.

Jaja, det blev ett riktigt tråkigt blogginlägg detta, men nu har jag iaf talat om att jag lever och mår bra i höstmörkret.

Tjingeling!

RSS 2.0