Höstpyssel

Nu är sommaren undanstädad....det är bara att acceptera... Fast jag tycker på nåt sätt att det är skönt. Skönt att lägga den här sommaren bakom mig. Glömma och gå vidare.
 
Jag vaknade halvsju imorse och insåg att det var strömlöst. Efter ett tag kom strömmen tillbaka för att försvinna igen...Ja ja vid åtta var det fixat.
 
Alex har åkt till Hofors på rally, och jag fortsatte min städning ute på altanen.
 
 
Lite mer "höst" i krukor och lådor nu.
 
 
 
 
 
I rabatten som Gud glömde...eller..ja jag har inte gjort nåt åt den i år, förutom att gräva om den fylla på jord och flytta dit två gamla pioner, där har växtligheten spirat minsann... Mest ogräs, men titta vad jag hittade där idag:
 
Fel årstid och fel rabatt, men ändå söt!
 
 
Vovvarna trivs ute...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Men vart är världen på väg.....?

Kolla in den här sidan med helt sjuka leksaker.... finns inte ord...jo det finns det, men de kan man inte skriva här...

Brr...

Nu kommer vintern...jag kände det imorse... Nån minusgrad, frost och snorhalt. Usch, jag vill inte, inte än!
 
Det var iaf en riktigt fin morgon, med solsken. Det som är positivt med frost är att hundarna inte blir så smutsiga!
 
 
 
 
Jag tog på mig vantar, men en mössa hade ju inte suttit fel....
 
Jag har börjat röja lite ute på altanen. De flesta blomkrukorna är bortplockade, nu ska det planteras lite ljung,köpte några på Ica igår kväll. Men det får bli morgondagens syssla.
 
 
Jag har alltid såå stora och många planer för mina lediga fredagar, men det brukar inte bli så värst mycket av dem. Imorgon har jag iaf anlitat mamma som hjälp att köra lite sopor till soptippen. Har halva källaren full med gammalt skräp...
 
Nu har jag lunchrast, hundarna är ute och busar med varann.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kamouflage...

Ser ni kameleonten....eller hunden menar jag....
 
     
     
 

Fredag!

Äntligen fredag, ledig dag och fint höstväder, kan ju inte bli bättre! Låg och drog mig en stund i sängen när en kompis ringde.Då tyckte Lovis att det fick vara nog på latheten. Medan jag pratade i telefonen gav jag hundarna mat och släppte ut de på gården, men..-Så brukar vi ju inte göra, matte! Vi vill gå på promenad...NU!! Så det var bara att klä på sig och gå ut...Vilken tur, att jag gjorde det. Det var ju ljuvligt ute. Lugnt o stilla, de flesta jobbar väl eller är i skolan. Vi gick längs järnvägen och sen min favoritslinga i skogen. Det doftade verkligen höst!
 
 
Nu är det lugnt här hemma. Båda hundarna sover och jag har röjt i köket och druckit kaffe. 
 
Förra veckan sprang jag in en snabbis på Rusta för att köpa nya hundmatskålar. Då fick jag syn på några hissgardiner som såg snygga ut, och dessutom väldigt billiga. Jag har ju fyra fönster i köket men köpte två för att testa. Alltså, 79 kr....är ju inget att säga om. Känns lite ombonat när det blir höst med lite färg. Annars har jag ju mest vitt. Det får nog bli ett par till, så det blir enhetligt.
 
 
 
 
Nu ska jag ta tag i tvätthögen,och dammsugningen och allt som behöver göras här hemma....eller så sitter jag kvar i soffan en stund och bara njuter av nuet....lugnet...sovandes hundar....diskmaskinen som brusar...solstrålarna....som skiner in genom fönstren...och klart och tydligt visar allt DAMM!! Nej som sagt dammsuga var det......
 

Morgonlek!

Det har liksom blivit en ritual nu...efter varje promenad när vi efter lite "sitt-träning" tar av kopplen, så ska det lekas o busas. Det är så himla kul att se, och att få se Lovis ha så kul, är underbart! Tack Charlie, för att du förgyller vår tillvaro!
 
 
 
 
 
Kan också meddela att nu sover Charlie lugnt om nätterna. I sin korg eller på golvet nedanför min säng. Inte ett pip eller gnäll har jag hört och han ligger där tills jag kliver upp. Han bryr sig inte ens om att Alex stökar runt innan han åker till jobbet! Inget större bus har inträffat. Han har väl bitit "ihjäl" nåt gosedjur, som Lovis av nån anledning skonat... Igår när jag skulle plocka upp bajs, stod jag en stund och funderade på vad han i hela friden hade stoppat i sig...nåt mönstrat jag inte kände igen. När jag kom hem såg jag att det saknades två fenor på delfinen han fick med sig från förra hemmet. Haha...under nästa promenad kom nästa fena :))
 
Ja ja, det är väl tur att det kommer ut den naturliga vägen ;)
 
 
 
 

Charlie gör sig hemmastadd!



Jag kom på att jag hade en aktiveringsboll som man stoppar godis eller dylikt i.Den tyckte Charlie om...
Första natten här hemma var lite orolig. Charie hade svårt att komma till ro,till slut tror jag att han la sig nere i hallen. Halvsex imorse, när Alex var uppe och grejade, hörde jag att Charlie gnällde. Jag klev upp och släppte ut bägge hundarna. De kissade och sen helt oväntat började de leka med varann....?!Riktigt kul att se. Sen efter morgonpromenaden vid åtta fick han sig en avhyvling av Lovis, och när jag åt lunch vid ett-tiden fick han sig en omgång till... Hmm...hur ska detta gå? tänkte jag, men jag jobbade på em och det verkade lugnt uppe.
Nu på kvällen efter middagen gick jag en skaplig promenad i höstvädret. När vi kom hem fick de springa lösa på gräsmattan, och då lekte de som sjutton!!


Väldigt mörkt, men man ser Lovis iaf ;)

Flocken återställd!

Nu är Charlie här! Hittills har allt gått jättebra. Jag kom hem vid sex-tiden och då var mamma här och mötte oss ute på "neutral" mark med Lovis. Inga problem, så vi släppte lös dom nere på ängarna.
 
 
 
Fu
Fina killen!
 
 
Nu får vi se hur det går att sova här i natt. Han har sin egna bädd med sig och den står i mitt sovrum nu, beror på om Lovis tillåter det bara ;)
 
 
 
 
 

Charlie...

Idag har Lovis och jag varit till Vallentuna och bekantat oss lite mer med Charlie. Åh vad det gick bra! Det gick så bra, att jag får komma tillbaka och hämta hem honom på söndag :)) Spännande värre!
 
Man skulle kunna tro att det är Kottan o Lovis....
 
 
Fina killen!
 
Ja nu får man verkligen nåt att fokusera på...
 
 
 

Det kommer annat emellan, och det är bra...

 Jag önskar att jag hade skrivit den här texten, så sorglig och så vacker på samma gång. En vacker dag kanske jag har glömt...men det tar tid...
 
 

Brännboll

I lördags gick den årliga brännbollsturneringen av stapeln. Jag var med i Persson's Pack och vi kom inte sist! Vi kom på 8:e plats....utav 9....
 
Jag var och är fortfarande rejält förkyld, så det var väl inte så himla smart att springa och ta ut sig.... Men men, vi spelade tre matcher och man fick byta av när man inte orkade...
 
Vädret kunde inte ha varit bättre!
 
 
 
Vi slet ärmarna av t-shirtsen och tillverkade pannband inför sista matchen ;)
 
Det blev Ungdoms-laget som vann hela turneringen. Grattis till dom!!
 
Jag kände mig inte alls i form på kvällen. Festen hölls i våra replokaler, jag gick dit en stund, men var hemma i soffan före kl 22. Och söndagen sov jag i princip bort...
 
Huvudvärken from Hell, har jag haft idag, och inga tabletter har hjälpt! Nu på kvällen har den äntligen släppt, men då har jag fått ont i halsen...IGEN!!!  Usch o blä! 
 
Ja ja, man kunde ju haft det värre, men inte är det roligt. Så nu säger jag tack o godnatt!
 
 
 
 

Fy på sig!!

Jag ber om ursäkt för min och min systers ytterst sjuka humor...Man ska inte skämta om hemskheter eller...?! Men i detta fallet blev jag mest road av Expressens formulering, Självklart är det en tragisk händelse. Iaf så såg syrrans och min SMS-konversation ut så här i eftermiddags:
 
 
 
Ja ja, såna är vi!

TGIF...

Äntligen fredag, och ledig dag! Min förkylning hänger envist kvar och jag har ingen ork alls. Fick rusa upp i natt och hälla i mig Coccillana, för jag fick ett hostanfall så jag kväljde... men efter den dosen morfin, sov jag skapligt.
 
Dagen har varit seg och jag har bara småpysslat lite hemma, men på em kom Alex hem och undrade om vi inte kunde åka in till stan, för han skulle köpa en skrivare. Så jag följde med och fick med mig en Mocca Master hem!
Äntligen, som jag har trånat efter en sådan. Ända sen jag var till Madde o Kristoffer har jag velat ha en egen. Kristoffer bjöd nämligen mig på världens godaste kaffe, och hävdade  att det var bryggarens förtjänst! Den brygger i så hög temperatur att kaffets arom kommer fram extra bra!
 
Snabb är den oxå :)
 
En ny matta till rummet, från Rusta...
 
Jag skulle egentligen ha varit in till Flustret ikväll, för att lyssna på Bulldog och Playboys, men jag orkar inte ens tänka tanken på att åka in... Snorar och snörvlar i soffan ist. och kollar på fotbollen... 
 
Det blir fort mörkt om kvällarna nu, då tänder jag massor med ljus!
 
 
Nu återstår att se om jag orkar vara med och spela i den årliga brännbolls-turneringen imorrn.... 
 
Och Charlie, Lagotton, då? Jo han var världens gosigaste... Vi ska ses snart igen, och då ska Lovis få följa med och bekanta sig med honom, sen får vi se... Det var tydligen inte bara jag som var intresserad av honom ,men det känns som jag ligger rätt bra till :)
 
 
 
 

I'm back...

 
 
Jaha, så var man tillbaka i Sverige då... med världens dunderförkylning dessutom!
Men shit, vad bra vi har haft det. Långt, långt över mina förväntningar! Hotellet var nog bland det bästa jag bott på, och vädret var kanon. I varmaste laget kanske men man acklimatiserade sig efter ett par dar. En dag fick jag ett sms från Ving som varnade för värmen... 47 gader förväntades det bli...och det var det säkert...
 
 
Flygresan gick bra, tog ca 3 1/2 timme.
 
Hettan var obeskrivlig i väntan på transfern, en trevlig busschaufför bjöd in oss i skuggan :)
 
Utsikten från vår terass.
 
Poolområdet...en av två pooler!
 
Och Alex ville inte vara med på bild...
 
Det var så fint, vårat hotell.
 
 
 
 
 
 Vi hade ju "All-in-clusive" så all mat o dryck ingick. Helt suveränt, vilken fantastisk mat vi åt. Olika buffeér varje dag. Vi orkade aldrig pallra oss hem från stranden vid lunch, men då var det bara att gå till snacks-baren på em och ta en hamburgare eller en pizza t.ex...
 
En kall Efes satt fint i värmen.
 
Efter kvällshoppingen var det gott med en paraplydrink!
 
Kvällshoppingen ja, det var ju ett kapitel för sig... Ett slags spel som skulle spelas vid varje affär, med prutning...och allmänt tjafs..men det verkar ju vara så dom vill ha det...
 
Första dagen, innan vi gick till stranden bokade vi in oss på Hamam, superskönt, och vi blev rejält skrubbade och intvålade!
Sen var vi redo för beachen...
 
 
 
 
Härliga vågor i havet som säkert var 32-33 grader varmt!
 
 
 
 
 
Snygg dotter jag har va?
 
 
Nya melondekorationer varje dag.....vilket jobb!
 
 
 
 
 
Som sagt, det blir svårt att toppa den här resan...skulle gärna åka tillbaka nångång. 
 
Nu ska jag kurera mig och jobba resten av em, för sen ikväll ska jag åka till Vallentuna och träffa en kille...en liten två-årig Lagotto-kille, som heter Charlie och han behöver ett nytt hem, och jag hoppas att det blir mitt!!!
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0