Nyårsafton 2010

Bordet är dukat! Nu väntar jag på att mina vänner ska komma, och så ska vi tillsammans tillreda kvällens supe'....

    

    

                                     Ett Gott Nytt År önskar jag alla mina vänner!!!!!


                             

Alex på TV....

Idag kunde man skymta min son i TV4 Upplands nyhetssändning. Han är och jobbar på ett dagisbygge i Tunabackar, och de närboende grannarna protesterar mot bygget....

http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/uppsala?videoId=1.1963499

37 sekunder in i klippet syns han....

Shopping

Idag har jag varit till Uppsala med min mor. Jag är väldigt nöjd med mina inköp. På KappAhl köpte jag två armband för halva priset, som hittat:

    

Sen hittade jag en hjälm som var superskön, mina goggles passade perfekt. Den var dessutom nedsatt i pris (Y)

    
     Släng dig i väggen Anja!

Och som pricken över i, hittade jag ett par skitsnygga skidbrallor:

    

Vi "storhandlade" inför nyårsafton oxå. Det roliga är att mamma ska bjuda sina gäster på samma huvudrätt som jag ska bjuda mina på. Spännande värre att se om vi lyckas....många moment blire...

När det var millenieskiftet, hade jag köpt en lång, svart spetsklänning. Den har nu min kära mor kortat av betydligt, för den ska jag ha i morrn! Kul när gamla grejer kan bli moderna igen!

    
      Idag köpte jag ett par häftiga strumpbybyxor med spetsmönster, som jag ska ha till. 



    

Mellandag

Ja, jag var ju rätt hängig i måndags. Sov i princip hela dan... Det gjorde nog susen. Igår jobbade jag mellan nio och sex, och det gick bra. Därefter gick jag på hundpromenad, för att sen skotta av mina grannars tomt. De är på väg hem från västkusten idag, och det vore ju synd om de körde fast på sin egen gård!

Idag, onsdag är jag lite ledig på fm, och känner att min förkylning finns nånstans och lurar....

Fick ett studentfoto på Madde av hennes farmor i juklapp. Det fotot var inslaget i en gammal Året Runt. Satt nyss och bläddrade i den och fick se sådana där gamla hederliga kontaktannonser. Trodde inte såna fanns längre!

Men det är väl bra skumma människor ibland, som sätter in såna? Visst, en del verkar jätteseriösa...men...

T.ex den här... Helt klart en mansgris som söker en hushållerska:

                             
Kvinnan som inte får vara äldre än 55 år ska stå hemma vid spisen, medans karln vill resa, dansa, åka mc och vara ute på havet!

Eller den här då, vilket sorts handikapp bör hon ha? Fysiskt eller mentalt?

                

Jaja, nog om detta, nu ska jag ta och förbereda mig för att jobba!
                  

Hängig...

Jag känner mig inte på topp idag. Tur att jag är ledig. Sover o sover, snorar, hostar och känner mig allmänt hängig...
I morrn har jag fullbokat tidsblock, så det är väl bara att försöka vila sig igenom den här dan då. Fast jag har massor med måsten, som borde göras...

Skotta snö t.ex, det bara måste jag göra idag...fast inte nu...kanske lite senare....

Jaja...jag kryper nog ner i sängen en stund nu.... så tar jag nya tag om ett par timmar :)

Krom

här kul hade vi igår!

   
   

Plötsligt händer det....

Jag som satt och våndades för att jag måste ut och skotta bort all snö på gården....

        
         ...hör plötsligt hur det brummar... Det finns allt bra snälla människor :)

Juldagen

Segade mig fram under dagen. Skjutsade hem mina övernattande bröder till mamma på em. Sen åkte jag hem och vilade, innan det var dags att piffa till sig lite inför kvällen!

AnnaLena, Matte och jag skulle åka in till Uppsala och gå på Krom och lyssna på hårdrock!

De hade ju varnat för att ett snöoväder skulle dra in under natten, men vi trotsade och åkte in 21.15. Jag frågade t.o.m tågvärdinnan om tågen gick som vanligt hem, och de skulle de, sa hon!

Vi hade trevligt på Krom, goda drinkar bra musik.

     
      Inte lätt att ta bilder...

     

Jaja, vi överlade lite, och bestämde oss för att ta 01.19- tåget hem. När vi kommer till stationen, ändrar de plötsligt på tavlan och skriver att tåget är inställt! Och 02.19- tåget med! Jaha! det var ju inte bra, vad gör vi? Jo vi kollar om det går nån ersättningsbuss...Icke...Nehej...taxi?..vi går tillbaks till Krom och pejlar om det finns nån som ska med hem och dela taxi med. Då...ropar plötsligt en tjej efter oss... -Skulle ni med Upptåget? Det ska gå ändå! Så vi springer tillbaks och då ska plötsligt tåget gå 01.45 och nästa tåg skulle oxå gå.... Så vi kom hem till slut.


Julafton

Ja då var julafton förbi med! Jag har haft jättetrevligt med god mat, skönsång, julklappar och glada skratt!

Fick dock börja dagen med att skotta:

     
      Tur att snön var lätt, det gick ganska snabbt att få undan den.

 Mina gäster skulle komma vid tretiden, så strax före två gick jag på en promenad med hundarna. Underbart vinterväder, perfekt på en julafton. När jag passerade hemma hos Anna blev jag inropad på lite glögg. Där var så mysigt, med glögg, godis,tända ljus och trevliga människor!

Hemma hos mig blev det sedan fullt hus. AnnaLena, Matte, Jesper, Johanna, Kalle, Martin, mamma och KG. Alla bidrog med nån form av mat eller dryck, så det saknades ingenting på julbordet!

Vi hade köpt en juklapp i var, som vi delade ut slumpvis. Rim var obligatoriskt, men Matte gick ett steg längre. Han hade gjort en sång. Jesper spelade gitarr till:

     
      "Den perfekta presenten" till tonerna av "Nothing else matters"

Själv fick jag bl.a detta supergulliga "djävulsspel"

      
      Dansa din djävul!
     
      Bröderna Brothers!

Vi hade skitskoj och jag tror alla var jättenöjda med dagen. Några av oss höll ut ända till klockan var över två på natten. Men ingen skulle ju upp på julotta, så det gjorde inget!




Fy faan..

Usch jag är förbannad!

Ingen bra dag... men den började bra, jag har städat och pysslat och gjort fint här hemma. En budkille kommer med ett paket, en sax som jag beställde av försäljaren som var här i tisdags. Ingen billig sak, ca 2800kr kostar den. Tror på fan att jag fått fel storlek...GRRRRRR!!!!! Efter mycket om och men fick jag tag på försäljaren, som lovade att ordna upp det hela....

Åkte sedan till Ica för att trängas med hela ortens befolkning :( Vad fan gör alla människor ute idag? Måste alla handla samtidigt? Dessutom glömde jag att ta fram rabattkupongen och sen när jag skulle lasta in allt i bilen gick handtaget på kassen av.....fick lägga allt i baksätet, då bakluckelåset totalt frusit ihop!

Kommer hem och hämtar posten....en faktura från Lokaldelen.se...hmm?...3998kr....Jag tyckte precis att jag avböjde när de ringde...eller?....

Kom på att jag fått ett mail häromdan från just Lokaldelen, fast det slängde jag... Gick in och kollade upp det iaf...:

     
      Vilken tur att jag kollade...

      
      Samma adress....

      
      Om man har supersyn, ser man att det står att det endast är ett erbjudande....fy faan så fräckt!
      Jag som nästan tänkte betala...

Nu blir det en lugn uppesittarkväll för min del. Alex har farit upp till fjälls med sin far. Lite glögg så kanske jag blir på bättre humör....

Drama..

Det blev ett litet dramatiskt möte mellan två djurarter här på kvällen. Hundarna och jag trotsade kylan och gick på en kort promenad. Mitt på vägen möter vi en stor, fin räv! Jag stannar till, men den går nyfiket och försiktigt rakt emot oss. Då får jag för mig att jag ska ta ett kort....Mobilen i innerfickan, skitkalla stela fingrar....det tog en evighet innan jag ens kom in i fickan, och sen innan jag hunnit få fram kamera"appen" hade ju mina hundar fått korn på den stackars räven. De började skälla, räven sprang och jag försökte knäppa ett kort...hahahaha

            
             Men ni ser väl hur räven springer för sitt liv....?

Bling bling

Som sagt, det blir ingen julgran här hemma i år! Men för att få med lite kulor och glitter så har jag pimpat min kandelaber:

       
        Jodå....glittrar fint där i hörnet!

Måndag 20 december

Helgen gick som vanligt rekordsnabbt. I fredags var det glöggdrickning hos grannarna. Vi smakade "bara" 6 sorter den här gången....

Lördagen ägnade jag åt lite småpyssel. Städning, tvätt o.s.v Senare på lördag kväll, gick jag till Anna för att mysa med lite rödvin och snacks. Det hela slutade med att vi hamnade på Flustret... Ja, så kan det gå....kul var det iaf!

Vi tog sista tåget hem, och jag dråsade i säng nån gång efter tre.

Det var sen på söndagen....den stora tröttheten rullade in..... Vi skulle ju fira "lilla julafton" med Birgitta och L-Å klockan ett... Ojoj, vad trött och seg jag var. Men efter gröt,skinksmörgås och smörgåstårta, kände man att krafterna kom tillbaks.

Fick ett jättefint lysande hjärta i julklapp :)

         

Hann hem och se första halvleken av handbolls-EM. Sen åkte jag ner och repade med grabbarna. Kan ju tilläggas att jag somnade ovaggad igår kväll!

Idag kom mina barns farmor med en jättefin julgrupp till mig, och ett par julklappar, men de väntar jag till julafton med att öppna! Snällt att tänka på mig tycker jag.

         

Och snön fortsätter att falla, tycker inte jag gör annat än skottar. Tur att den är lätt iaf. Vackert med en vit jul, men sen kan det få bli en tidig vår.....

Nej det var den här lunchen det! Dags att kavla upp ärmarna och göra rätt för sig!




Hmm..

Varje år säger vi att vi ska dra ner på det här med julklappar..... hmm....

      
         Vi har ju faktiskt dragit ner rejält, men då undrar man ju hur var det då inte förr???


Juligt!?

Jag är inte den som pyntar med en massa tomtar och sånt till julen. Jag försöker ordna till det lite mysigt med ljus, blommor och dofter...

     

     

     

Ett städat hem, som luktar "jul" räcker för mig. Fast idag strök jag en röd linneduk och la på bänken.... Det är nog det enda röda jag har :)

Så var det fredag igen...

Vaknade av en traktor som plogade vid halvsju i morse. Typiskt, när jag är ledig och kan få sova lite längre...
Blev lite nervös om det hade kommit mycket snö, men det var inte så farligt...fast den var lite blöt och tung!

Såsade omkring på fm och gjorde inte så mycket mer än att skotta. Sen åkte jag till Tierp för att göra lite bankärenden på Nordea. Dom hade ju såklart lunchstängt när jag kom, så jag fick åka runt och handla lite annat. Hundmat, julmat,glögg o.s.v......

Blev vansinnigt sugen på kalvsylta när jag kom hem, så jag kokade potatis och nallade av syltan jag hade tänkt spara till jul. Men det finns väl mer på Ica.... Gott var det med rödbetor till!

Ikväll ska jag kika över till grannarna, för att inmundiga lite av deras enorma glöggförråd! 

               


Hahaha...

Ett till "juligt" inlägg.....

  
    

Vackert

Fick ett tips av min moster idag. Hon hade svårt att sova en natt, och lyssnade på radion. Då spelade de Lucia-sången med Thomas Di Leva, och hon tyckte det var så vackert. Jag kollade på nätet och hittade den på Youtube:

                
                 Skönt gung i den.....


Mitt nya jag...ingen Lucia iaf....

Jag fick ett infall i helgen och färgade håret! Var inte riktigt meningen att det skulle bli så rött, men jag känner att det blev helrätt ändå. Jag "gillart"!!

            
             Så här ser jag ut för tillfället....lär väl bli blond till sommarn igen.....

Idag fick jag hastigt och lustigt ledigt ett par timmar på em. Jag tog mig själv äntligen i kragen och började sortera bland alla bokföringspapper. Mycket skönt att ha det gjort. Tyvärr har jag slut på bläck i skrivaren så jag får skriva ut kontoutdrag och sånt lite senare....

Jag ska faktiskt försöka komma i säng före elva ikväll...och inte fastna här, framför datorn.... Har ett par bra nya böcker som väntar på nattduksbordet....


Mera shopping...

Jodå, det blev en vända till stan idag igen! Men den här gången åkte jag tillsammans med min syster. Vi hade en del gemensamma julklappsbestyr kvar och vi lyckades få ihop det till slut. Skönt!

Inne på Chilli hade de otäcka masker som gick att knyta runt huvudet...vem vill ha en sån?!

        

        
         Fast lite roliga var de ju....

Vi var även en sväng till Ikea och där käkade vi lunch. Nu stod de och sålde kransar utanför oxå, det gjorde de inte förra veckan när jag var där. Jättefina...100kr.

         

Sen åkte vi till Gränby för att slutföra våra inköp. Där pågick nån "julkörsångkamp", smockat med folk i mitten av köpcentrat, men skapligt lite inne i butikerna. 

Av nån underlig anledning köpte jag två breakdansare....hahaha..

        
         Lite roliga var de ju....Man vrider faktiskt upp dom, och sen jäklar blir det fart!

Julpynt är något som jag plockar fram mindre och mindre av för varje år. Jag har liksom tappat lite av känslan som fanns när barnen var små. Det var mysigare då, nu blir det ju t.o.m andra julen i rad som ingen av de blir hemma med mig :(  En rolig tomte fick iaf komma fram och sitta på spishyllan....

        

En skapligt lugn helg är snart över. Bara att kavla upp ärmarna och jobba för brödfödan igen.....
        

Stress...

Gud vad trångt och bökigt det var i stan idag...jobbar inte folk? Varför är alla där när jag ska dit?  Jag var tvungen att ta en tur runt Tierp för att tanka och "banka" innan jag tog E4:an mot stan.

På vägen kom jag ikapp en massa lastbilar, varav en försökte köra om en annan, men det gick sakta... I flera kilometer låg de sida vid sida och snön yrde bakom... Redan där började jag bli stressad och förbannad!

                           

När jag äntligen kom fram, for jag mellan köpcentrum och grossister så jag blev svettig. Skönt att va själv iaf...

Hittade det mesta av det jag hade på min inköpslista, och åkte hem till Pernilla för en fika och lite tjejsnack :)

Sista anhalt före hemfärd blev Willy's...sen var jag slut som artist.

Alex är krasslig med halsont och förmodligen feber, så han hade mest sovit hela dan. När jag kom hem var jag så hungrig att jag darrade av utmattning... Gjorde potatis i ugn och fläskfile'...mums...fredagsmys...ett glas vin.... 

       

       

Vi bojkottade Idol, och kollade på Sveriges innebandyherrar när de efter en rysare slog Schweiz med 3-2.

Sitter o chattar på FB just nu, så nu loggar jag ut här och säger tack för mig!




Torsdag...

Gääässp....Herregud  vad trött jag är! Känns som om luften fullständigt har gått ur mig. Jobbade till halvsex och har sen dess legat i soffan och ömsom sovit och ömsom kollat på innebandy-VM. Sverige spöade Norge med 10-1...

Snön yr utanför fönstret, och jag känner INTE för att gå nån lång hundpromenad..kanske det blir en "gårdsrastning"....

Min middag bestod av ett glas mjölk och tre lussekatter...fint de'....

I morrn planeras ett stadsbesök. Har lite att uträtta, och kanhända jag kikar in till "Pillan" för en fika :) Bara det inte blir oväder. Varför kan inte denna snö falla i Ramundberget istället? Där är det ju för tusan snöbrist!!

Nejmen satan vad det snöar och blåser nu...... Jag går och lägger mig!






Tisdag 7 december

Tiden går, vi närmar oss jul... men jag har svårt att känna nån julstämning. Vädret kunde inte vara bättre, snötäckta träd och några minusgrader, adventsljus och utegranar..men ändå...

Försökte piffa till mig själv idag med en "Tobotomte" runt halsen:

                 

Paniken kring julklappsinköpen börjar oxå komma. Till Madde och Niklas vet jag vad jag ska köpa, men Alex är svårare...hmm..har en del funderingar... Det får bli en vända in till stan i helgen. Kommer ju inte att vara nån trängsel alls där...

                 

Bakdag

Idag blev det äntligen av: Lussekattsbaket!

      
       Degen jäste så det stod härliga till!

      
       Det blev några stycken....undrar hur länge de räcker?

Varken Alex eller jag har orkat provsmaka nån än, för vi tryckte i oss varsin pizza innan...

Känner mig såå präktig och huslig idag. Jag har bakat, småstädat, manglat en duk och haft ett rött förkläde på mig, som taget ur nån gammal film, hahaha

Igår städade jag mest, sen på kvällen gick Susanne och jag ner på "Gullans" pizzeria. Ett lokalt band spelade, men det blev inget vidare drag...så det var skönt att gå hem och krypa till kojs!

Just ja! i fredags skulle ju Anna och jag dricka lite vin och äta lite plockmat, men det blir ju sällan som planerat! Istället hamnade vi hemma hos Johan och Marie-anne. Alltid lika trevligt att träffa dom. Alex var snäll och både skjutsade oss dit och hämtade oss. Tänk vad kul det blir när man gör nåt spontant och oplanerat :)




Fredag = inte städdag

Hade ju tänkt ägna dagen åt att storstäda, men si det blev det inte!

Först skulle jag ju till tandläkaren på morgonen. Det utvecklades till det konstigaste besöket någonsin... Fattar inte vad som hände...Hon frågade om jag mådde bra och om mina tänder  var bra.
-Nja, jag har en tand som det ilar i, ibland när jag biter på nåt så gör det ont.
-Jaha, vi ska kolla på röntgenbilderna först.

In med den digitala-sylvassa-kräkningsbenägna-plåten..... Efter en stunds tittande på bilderna säger hon:
-Det syns ingenting här iaf. - Nej men så bra då!

Sen skulle hon kolla i munnen, då brukar de väl liksom känna och skrapa på varenda tand...men inte hon inte! När hon petat på mina visdomständer säger hon plötsligt: -Du behöver en spetsborste, så du kommer åt. Kom med här ska jag visa vilken sort jag menar... och så slet hon av mig pappershaklappen. -Ehh, jaha, är jag färdig? -Ja det är du kom nu!

Vad hände med min onda tand? Såg hon enbart på röntgenbilderna att resten av tänderna var okej? Jag fattade ingenting, stod helt plötsligt med en spetstandborste i näven vid kassan.....

                   

Jag for nöjd hemåt iaf... Kände inte för att truga för att få stanna kvar....

Tog ut hundarna på en liten runda, sen drog Anna och jag till stan. Småhandlade litegrann... Vi började på Chilli, där jag inte kunde motstå att köpa en lila kudde....

                
                 Passade perfekt i min soffa!

Sen var vi runt på en hel del olika ställen. Såg denna lilla, lilla kaffebryggare. 1-2 koppar...

                
Det kändes så tragiskt, att nån går och köper den...Stackars ensamma människa, som aldrig har någon att bjuda... Säkert nån stackars pensionär.... Fy vad hemskt!

Nu är jag hemma och ska försöka ta mig ner till Ica och köpa jäst. Tänkte ev. baka lussekatter i morrn...

Torsdag 2 december

Var ut och kollade lite på nätet i morse.....

   

1 december

Onsdag morgon, minus 18 grader....det ser ut att bli en gnistrande vinterdag...

    

RSS 2.0