Shopping

Igår åkte Alex och jag till stan. Vi började på Ikea, där både Alex och jag köpte varsitt nytt täcke. På Lindex hittade jag ett halsband och ett armband, som fick följa med mig hem... En cardigan blev det oxå.

    
    
     Lite solbränna på det här, så blir det nog snyggt!

Nu funderar jag starkt på att plantera om mina stackars pelargoner, som står i källaren. Jag köpte ju t.o.m speciell pelargonjord på Granngården i fredags...ska bara invänta den rätta lusten för detta jordiga projekt...hoppas den infinner sig snart...eller så ligger jag kvar i soffan....

Premiär!!

Våren är på gång! Solen skiner, det blåser liite kallt, men jag sitter i lä:) myyyys....


Fredag 24 februari

Jaha, fredag igen. Snart har hela februari passerat,det går mot vår. Denna vecka har verkligen bjudit på vårväder...med slask och halka och lite sol. Min gång längs med huset har varit direkt livsfarlig.....

    
     Man får liksom stryka längs husväggen.....som värsta skummisen...

Det har varit fullspäckat jobbschema, och det är bra! Och mitt i alltihopa föds en liten tronarvinge...lilla Estelle...

    
     ....Visst är hon fin.....?

Jag har under veckan kommit på en massa som jag tänkt blogga om. Men nu, när jag äntligen orkar masa mig upp på övervåningen för att hämta USB-kabeln till min iPhone, kommer jag inte på ett dugg att skriva om...hmmm...

Vad har jag gjort då? Förutom att jobba.....inget speciellt. Kollat på TV, pratat i telefon och gått hundpromenader. Jo just ja! Jag har börjat LCHF'a. Nu jäklar ska fettet bort! Jag provade ju faktiskt förra våren, och jag mådde ju skitbra då. Sen kom sommaren och allt havererade.... Iaf beställde jag Katrin Zytomierka's bok "Dags att bli smal", så nu är man extra taggad!!

Alex blir ju indirekt indragen i det hela, men det funkar jättebra. Ikväll t.ex lagade jag fläskkotletter i ugn, då fick Alex potatis medans jag åt blomkålspuré...så det är inga problem!

Ett glas vin får man unna sig, och det gör jag just nu....


Laxpaj

Jag gjorde en supergod paj igår...Laxpaj hette den, men den innehöll en hel del annat gott oxå. Förutom laxen,så var det bladspenat, crabsticks, purjo, dill, sparris och jag frångick faktiskt receptet lite och hade i räkor oxå!

Receptet finns här.

    

Rekommenderas!!

Lördag 18 februari

Nu kan man börja ana att våren är på gång...iaf kändes det så igår. Strålande sol, kvittrande fåglar och dropp från taken. Helt underbart! Jag var ju ledig igår, så jag ringde till Monika och hörde om hon ville gå med på en hundpromenad. Kul för hundarna att träffas!

    
     Haha vilken stil Lovis har....

    
     Helt omöjligt att få en bra bild....speciellt när en annan hund går en bit bort....

    
     ...okej då...den här blev ju alldeles perfekt!

    
     Zigge är såå förtjust i Kottan, att han tar varje chans att få kramas o bita lite i hennes päls....

När jag kom hem blev jag så sugen att testa mitt nya strykjärn, som jag fick av Alex i födelsedagspresent. Herregud, vilken skillnad mot mitt gamla! Snacka om ångtryck! Jag bytte gardiner i vardagsrummet, och nu är det så ljust och fint där :)

     

     

      I torsdags hämtade jag en bukett tulpaner på Ica, som jag hade innestående sen min födelsedag.
      
     
      Vårkänslor, javisst!!

Alex är i Sandviken och åker service åt sin far i Rally-SM... Har inte hört av honom,och det är väl ingen ide att ringa och störa heller...Förresten lär han inte svara....

Jag intog soffhörnet med ett glas vin och tända ljus på bordet igår kväll. Rätt mysigt men lite ensamt...

     

Nu är det lördag och jag ringde till Anna för att höra om hon ville komma över på en kopp kaffe, men Hanna skulle till att baka, så jag blev bjuden dit i stället, för att provsmaka. Och det tackar man ju inte nej till :)

Dät wås ål får mi....Åver änd aut!!

Hemma igen

Otroligt så fort en vecka kan gå.... Nu är det måndag igen och arbetet kallar.

Grillbuffén i torsdags var helt fantastisk. Jag åt så att jag hade ont i magen på natten....

På fredagen var det skidåkning för hela slanten. Men vi tretiden gav vi upp och gick in på Rudolf för att invänta After-skin... Det var ett band som hette Riff Raff Ruff som spelade, och de var helt okej.

    

I lördags försökte vi vara i backen tidigt, eftersom det var vår sista dag. Så vid halvtio stod vi vid liftarna. Jag började i vanlig ordning frysa om fingrarna ganska omgående men försökte härda ut.

    

    
     Alex på väg ner....

    


 Madde meddelade att hon var ledig mellan tolv och två, så jag gav upp vid tolvtiden och mötte upp henne. Vi gick till lägenheten och började städa.

    
     Här är "Domherren" där vi bodde!

    

Precis när Madde o jag kom till huset började det att snöa..

    

En liten interiörbild....:

    

Madde gick till sitt jobb, och vi började hemfärden...

Ja det var den veckan det.... Härligt, kallt, gott, soligt, mysigt, ja en toppenvecka med andra ord!

Bilder...

Idag var det riktigt jäkla skitkallt i backen.... Termometern visade "bara" 12 minus, men det blåste rätt mycket.. Vet inte hur många gånger vi fick gå in på Rudolf eller Tusen och värma oss...eller rättare sagt var det väl jag som gnällde över den ena köldskadade kroppsdelen, efter den andra... På slutet hade jag ingen känsel i fingrarna. Men annars var det soligt och fina pister.

    

    

    

    

    

    

    

    

Vid halvfyra gav vi upp och åkte hem och gjorde Irish coffe....

    

Nu ska jag hoppa in i bastun. Sen vid halvåtta har Madde bokat bord på Solbrännet. Det är grillbuffé där i kväll!

Ramundberget 2012

Tjoho, vi är här igen!

    
Vi började vår resa vid halvnio-tiden på söndasmorgonen. Stannade i Bollnäs och käkade hamburgare sen blev det ett stopp vid Dollarstore i Sveg. Strax före fyra rullade vi in i Ramund. Madde hade precis slutat jobba och följde med oss till vår lägenhet, som heter Domherren B!

På kvällen hade Madde bokat in oss på tre-rätters middag på hotellet. Supergott och supermysigt....

    
     Vi slukade maten så fort att jag inte hann få med den på bild....hahaha...

    
     Utrustning-check!

    

    

    

    

    

    
     Interiör från restaurang Tusen uppe på fjället.

    

    

    

Imorse när vi tittade ut från vårt fönster såg det ut så här:

    

Minus tolv grader och strålande sol. Vi var snabbt upppe i backarna...

    

    

    

    

    

    

Tyvärr gick solen i moln efter lunch, men det hindrade inte oss! Madde skulle jobba,men vi höll ut ända till kl16. Snacka om att man var slut i kroppen. Efter en liten powernap var det otroligt skönt att sätta sig i bastun. Nu väntar vi på att Madde ska sluta jobba,för vi har en tortollinigratäng som väntar! Tänk att halva veckan redan gått!

120203

Okej,en till arbetsvecka har gått, nu väntar en vecka i Ramundberget! Har haft fullt upp varenda kväll den här veckan med att städa och baka och laga mat. Mitt i alltihop fyller jag ju dessutom år i morrn....

    
     Tortollini-gratäng.....mums!

Igår slutade jag lite tidigare, och Alex hade oxå turen att komma hem lite tidigare, så vi bestämde oss för att dra in en snabbis till Gränby, för lite shopping.... Det blev inte så mycket handlat, men lite starkvaror från bolaget, lite mat, och så....kunde jag ju inte motstå en skidjacka för halva priset på Intersport....JA JAG VET....jag har redan ett antal...men den var ju snygg ju, och billig....

    
     Skitdålig bild....men den kommer att passa bra till mina cerisa skidbyxor:)

Vi var även till Mekonomen och inhandlade lite olja, filter o tändstift till min bil. Alex har lovat att serva den på lördag.

Fick se att min Clivia, som en kund gav mig förra året, äntligen blommade. Gud vad kul att få hälsa henne det nästa gång jag träffar henne!

    

Idag fick jag sms av Madde, där hon berättade att hon bokat in oss på finrestaurangen på Fjällgår'n på söndag kväll. Vi har en alldeles speciell jargong till varandra när vi sms-ar... så här ser det ut för det mesta....MEN det är på skämt, det fattar ni väl...

    

Ja vad säger man.... Det är roligt nästan jämt:)



RSS 2.0