tisdag kväll

Gud vad trött man blev efter jobbet...satte mig i fåtöljen och höll på att somna. Jag fick tvinga mig upp för att åka till ICA och handla. Sen var det bara att klättra som en apa upp på haki-ställningen,för att skrapa det sista på den gaveln.


                 
                 

                  
                  Lite högt är det.....

Ska verkligen bli skönt när huset är färdigmålat....men då  är det väl nåt annat som måste åtgärdas!

Från det ena till det andra.... Fick en "rolig" historia skickad till mig i lördags. Lite makaber kanske en del tycker, men man måste få skämta om allt...nästan iaf! Hur som, här kommer den:

Michael jackson skall inte kremeras, han består av 86% plast och skall därför smältas ner och återvinnas till LEGO, så att barn kan fortsätta att leka med honom.....

Ja vad säger man, nästan så att det ligger lite sanning i det :)

tisdag lunch

Vilken värme! Härligt, om man hade varit ledig. Idag har jag fullt upp hela dan, man blir seg och trött, men det är bara att kämpa på. Hoppas det blir lika fint i helgen. 

Dagarna bara går och ingenting av värde finns att skriva om känns det. Mina egna känslor åker berg och dalbana. Ena stunden försöker jag glädjas åt det jag har: två fina tonåringar ett hem och ett jobb. Men det känns inte riktigt på topp när man börjar grubbla. Vad är det för fel på mig? Hoppas det går över snabbare nu än förra sommaren, som jag helst ville hoppa över.

Jag får försöka fokusera på sånt som jag tycker är roligt...och då framförallt musiken! På lördag ska vi spela på en bröllopsfest. Alltid lika roligt att umgås med grabbarna i bandet, även om det är en rå jargong. De får mig att glömma det tråkiga och kan alltid säga några tröstens ord.....
                        


Sen om två veckor ska jag förmodligen hänga med ett tjejgäng från stan ut på krogen. Madde, en av tjejerna fyller år och då ska vi fira henne. Först ville jag absolut inte gå till Flustret, som det troligen blir, men sen tänkte jag att inget blir bättre av att stanna hemma och må dåligt. Upp i sadeln på en gång! Sluta tjura!

              

Om jag ska prata om nåt positivt, så har jag fruktansvärt snälla grannar omkring mig! Igår hjälpte min ena granne Bengt Ola mig att bygga upp Haki-ställningen en våning till, så att jag når längre upp att skrapa o måla. Min andra granne Evert åkte och hämtade några fler plankor, för de var så rädda att jag skulle ramla ner och slå ihjäl mig... Vilken omtänksamhet!

Tittar på ute termometern just nu, den visar 28.6 grader i skuggan!!
 
Och jag ska återgå till mitt arbete.


jaha?

Då var man tillbaks på ruta ett då! Bara att försöka gå vidare....får väl ta till mig mina visdomsord igen: Det som inte dödar, det härdar! Men det känns tungt. Tur att man har så snälla vänner omkring sig, annars vet jag inte hur jag skulle ha klarat mig,speciellt det senaste året.

Helgen blev ju inte direkt som jag hade tänkt mig. Istället för Flustret i fredags så kom Anna hit med lite käk och jag bjöd på vin. Jag hade ställt ut en teve på altanen så vi kunde följa Sveriges match i U21 Em mot England. Tyvärr förlorade ju Sverige efter straffar. Susanne dök oxå upp och vi diskuterade livet......

I lördags gick jag över till Anna och grillade. Där var rätt mycket folk, flera skulle på dans i Vendel och efter lite övertalning hamnade jag oxå där till slut. Men snacka om att känna sig malplacerad....man skulle ha varit infödd Vendelbo eller raggare eller i 20-årsåldern, då hade man passat in....Sen är ju inte jag speciellt dansintresserad så ja! man hade ju kunnat sparat 180kr till nåt roligare.
    
      Mat på gång hos Anna

    
     Syster AnnaLena

     
     På väg till Vendel...OBS! Matte var nykter....

Igår söndag var jag ner till badet och stekte mig . 27 grader i vattnet är ju inte helt fel!

Nu ska jag jobba,känns inte roligt att stå inne i värmen men men.....

snyft.....

Ja....just när man rest sig och tycker att man har det rätt bra i livet, så slås allt undan.... Vad är det för mening med allt? Är det meningen att jag ska lära nåt av det här? Som ni förstår så har jag återigen blivit dumpad, ratad,nertrampad i skosulorna IGEN!! Faan oxå. Den här gången hann det ju faktiskt inte gå så långt, men tillräckligt från min sida, för att jag ska känna mig sårad...trodde verkligen att jag träffat en superkille, men jag dög inte.Det spelar ingen roll hur mycket de säger att "det är inte dig det är fel på".Det är väl klart som själva fan att det är fel på mig, annars skulle de väl inte dra!

          

Får försöka tänka positivt...även om det känns tungt....

          

Michael Jackson.....

Michael Jackson är död....50 år gammal, vad tragiskt! Säga vad man vill om den mannen, men ett mer fullständigt musikgeni får man leta efter. Sen att han var väldigt speciell på många sätt är ju en sak, men vilken musik han producerade!

            
             R.I.P.......

Nu kommer väl tv och tidningar att frossa i den här sorgliga nyheten....

Gårdagskvällens rep gick skitbra,kul att träffas och spela och prata skit.... Nästa lördag ska vi spela på en bröllopsfest, spännande med tanke på att det på en sån tillställning förmodligen är väldigt blandade åldrar...

Idag ska jag njuta av solen, men får väl oxå försöka måla lite, det går sakta men säkert framåt. Lite tråkigt att man är helt själv..inte ens några ungar hemma som kan hjälpa till, men men det går...


hettma och svettma!

Åhh, vilket härligt väder! Äntligen lite sol och värme. Än har jag inte semester, men idag torsdag hade jag turen att sluta vid lunch. Så jag har legat och stekt mig på altanen en stund....men det är ganska svettigt så jag tog en liten bloggpaus. 

Annars har det inte hänt nåt av värde här hemma. Jag jobbar på med målning o.dyl....Mina barn ser man inte till för de är fortfarande i Öregrund och jobbar, kommer väl hem hit i morgon skulle jag tro.

Ikväll är det dags för rep igen, skojsigt! Vete katten om jag har nån lust att baka i värmen, men man ska aldrig säga aldrig......kan ju bli nån sockerkaka....hmmm.

Och inte har jag varit och hälsat på Kottan och hennes valpar heller,men Madde vill nog följa med så jag väntar tills hon är hemma. Den här bilden har jag snott från kennelns hemsida...det är Kottans valpar:

           
           Inte lika Kottan på en fläck!!!

Det är nog livsfarligt att åka dit, man blir väl fruktansvärt valpsugen kan jag tro....

Nej nu lockar solstolen en stund igen! Ut och pressa!!!

Äntligen!

Äntligen har Madde fått sin nya laptop, och äntligen har jag fått hennes gamla dator. Det är en så otrolig skillnad, för  min gamla var verkligen på upphällningen nu.Den låg för döden.....

           
            Något modernare dårå......

Ja....och mina barn har åkt till Gräsö nu på kvällen. Bägge två skulle jobba i Öregrund i morgon. Så Lovis och jag får väl ha en liten myskväll på tu man hand......

Jag var till färghandeln på eftermiddagen och hämtade lite mer färg. En och en halv sida av huset grundmålade jag igår så idag målade jag på den riktiga färgen en sväng. Blir nog bra bara det blir klart nån gång. Finns fortfarande massor med skrapjobb kvar....

Nej om man skulle ta och gå ut med Lovis kanske......



nu vänder det :(

Jaha årets längsta dag är det idag! Nu blir det inte ljusare, bara mörkare och mörkare....Snart är det jul igen!  Midsommar har det varit också. Igår på midsommardagen blev jag bjuden till mina snälla grannar Inger och Nisse och så deras underbart söta bebis Felix. Han fyllde 2 månader igår. Jag blev bjuden på kycklinggrillspett med ris och jordnötssås till. Ja just ja förrätten var små krustader med gorgonzolaost och hjortronsylt i. Riktigt smarrigt! Lägg därtill ett gott vin, kaffe med avec och kvällen var räddad....Fast Felix blev lite trött och kinkig så jag gick hem rätt så tidigt.

Idag vaknade jag vid sjutiden och såg att solen sken. Nu måste jag ut och grundmåla de färdigskrapade ytorna tänkte jag. Och jag inte bara tänkte det utan jag gjorde det med! Det gick bra tills jag skulle måla utsidan av farstutaket. Altanen var våt  och stegen började glida, och jag fattade ingenting förrän allt rasade. Som tur var tog stegen i räcket till bron, men jag låg utanpå och slog i armar och ben.Blåslagen och öm, men...färgburken räddade jag....! Hade kunnat gå riktigt illa.
             

                

Hade tänkt fortsätta på södersidan men i vanlig ordning började det att regnstänka lite.....

Jag får sitta inne och slicka mina sår......

Dagen efter....

Vaknade vid halvåtta med huvudvärk...Lovis gnällde och ville ut, men jag orkade inte gå upp utan låg kvar nån timme till. Midsommarafton firades här hemma. Syster AnnaLena med familj och Anna med dotter Hanna kom hit. Alla bidrog till maten, och som vanligt blev det massor över...trots hungriga tonåringar.

            
            Vi inte bara åt...vi drack en hel del oxå....

Efterrätten hade Anna och Hanna fixat......ljuvligt god....

             
            .....vaniljpannacotta med lime o basilikamarinerade jordgubbar o smultron!

Efter frosseriet gick vi en promenad med Lovis genom byn...inte en människa var ute, inte nån tillstymmelse till fest nånstans....konstigt måste bero på vädret. Alla satt väl inomhus och kurade,det var bara 9 grader på kvällen.

Sen sjöng vi lite SIngstar, och det gick väl sådär, började bli hes framåt natten. Min förkylning vill inte släppa:(

Ja kvällen var lyckad och alla var glada....och jag somnade gott vid tvåtiden.

Nu skiner faktiskt solen, och det är ju ovanligt. Kanske man skulle gå ut och ta tag i en färgskrapa.......

äntligen torsdag!

Ännu en vecka avverkad. Idag jobbade jag bara till 14.30, och direkt efter det åkte jag ner till färghandeln och hämtade lite grundfärg och fönsterfärg. Man vet ju aldrig, det kan ju bli uppehåll nån dag i helgen (mest troligt inte!). Nu har jag ju inte skrapat färdigt på långa vägar, men i väntan på att ställningen skall byggas på, så kan man ju måla där det är färdig-skrapat. Tro på fan att det började regna när jag kom hem. Det vill sig inte.....

             

Just nu när klockan är 16.30 känns det som om luften gått ur mig. Jag blev akut trött (paltkoma) och skulle kunna sova känns det som. Men det är torsdag, det är rep kl.18, jag har muffins i ugnen......

                 

Morgondagen svävar fortfarande i ovisshet. Ingenting är planerat, ingenting är inhandlat, men affären  har ju öppet i morgon oxå. Brukar ju nästan bli roligast med lite spontana infall...

             


nej men se solen.....

Vad trevligt, det var ju inte igår, som man såg solen alltså. Hoppas den stannar ett tag nu, fast det låter inte så. Vore oerhört skönt att kunna klippa gräset,och maskrosorna.

                 

Tänk vad lite solsken kan göra med humöret. Idag känns allt mycket lättare....

Måste ringa Kottans uppfödare och fråga hur det går med valparna, och om vi kan komma och hälsa på. Livsfarligt att åka dit kan jag tänka, men jag längtar såå efter Kottan....

             


Nej nu måste jag fortsätta jobba.....

Är det verkligen juni....

Alltså nu börjar man ju undra.....ska det va så här...mitt i juni? Det måste va nåt fel! Regnet slutar ju aldrig. Vilken tur att man bor på en kulle, annars flöt väl huset iväg. Och jag som har så mkt att göra ute, med hus och trädgård.


           
Det är ju nu som man vill sitta ute och njuta av de ljumma ljusa sommarkvällarna.....

           
Och plantorna fick jag ställa upp på bron, men de kommer väl att ruttna bort...

Midsommarn ser inte ut att bli speciellt bra heller och det är väl lika bra det ,när man ändå inte har något planerat. Man får väl dra nåt gammalt över sig och hoppas helgen går fort.

Jag jobbar tre veckor till efter midsommar, och tills dess måste det vända. Hur ska man annars uthärda hösten och vintern?

Gud vad jag är pessimistisk! Men kan man bli nåt annat? Vad är positivt just nu? Vädret? Det ekonomiska läget i världen? Det ekonomiska läget hos mig? JO! jag är frisk. Mina barn är friska. Vi har tak över huvudet och mat på bordet.
Det är väl skäl nog att inte gnälla!

            

Mera filmklipp

Här kommer lite mer från Örbyhusdan.....en del kanske känner igen sig..... ja!

            
           Stämningen var på topp!

           
        

youtube!

Jag fick alldeles nyss veta att vi var utlagda på youtube.....så här ser vi ut:


Spelning på Örbyhusdan och publiken har kommit igång...

regn och åter regn

Ska det aldrig sluta regna? Börjar bli less nu. Lite mysigt att vara inne och kura när man är ledig, men helst vill man ju vara ute nu när det ska vara sommar!

             

Igår kväll hade jag riktigt långtråkigt. Inga unga ungar hemma och inget av värde på tv. Gick över till Anna och drack lite vin istället..

Idag har jag varit riktigt duktig och bakat bullar... förra gången undrade jag ju hur länge de skulle räcka och jag tror de tog slut efter en och en halv vecka....

Nu har vi ingen som fyller år här hemma men jag har inga förhoppningar om att de ska räcka längre för det. Kan ju hända att ett antal försvinner på morgondagens rep....

             
             Så här blev dom....

             
             Madde har oxå varit duktig och bakat muffins med jordgubbar och choklad i.

Snart sticker mina barn till Gräsö för att käka och umgås med sin far. Synd på vädret bara, de får väl sitta inne. Jag får väl tillbringa kvällen i soffan...eller vid datorn...

              
             Jag är med överallt...


Wohoo!

Äntligen torsdag, äntligen helg (för mig iaf)! Men snart är det ju Måndag igen och dags att jobba. Jaja men den dagen den sorgen. Den här veckan har varit relativt lugn. Mycket jobb men alldeles för dåligt väder för att skrapa på fasaden :) 

Igår onsdag var det ju fobollslandskamp igen. Sveriges "måstematch" mot Malta. De gjorde sitt jobb,men inget mer, och vann med 4-0. Själv hade jag en toppenkväll framför teven med mycket tervligt sällskap, lite rödvin och pizza...

                   
                    .......på en onsdag!

Ikväll var det ju repkväll,men så mycket till rep blev det väl inte, däremot mycket låtsnack och kaffedrickande. Vi vill utöka vår spellista ytterligare inför kommande spelningar, så det gäller att enas om vad vi tror att publiken vill höra. Några förslag har vi som vi ska lyssna på tills nästa rep, som blir på söndag kväll.

                   
                    Kanske Bon Jovi kan va nåt?

I morgon fredag slutar mina barns kusin Jesper nian. Vi tänkte åka hem till dom och fira mitt på dan. Lite tårta är aldrig fel....

             
             Tack o hej leverpastej!



   
 

Onsdag 10 juni

Ja veckorna bara går och min förkylning den består...fast lite bättre är jag. Här hemma händer inget speciellt, jobbar, går ut med Lovis och så skrapar jag lite på fasaden. Och vädret då! Vilket skitväder, man vill ju bara fly landet. Nej nu får det vända, det är ju för sjutton midsommar om en vecka! Känns inte alls som det.

                
                Man kanske skulle ta och städa lite?

                
               Och inte sitta och hänga vid datorn......

              

helgrapport

Söndag kväll, dags för avrapportering. Helgen har avlöpt utan större problem. Vaknade dock med lätt huvudvärk på lördagsmorgonen, vilket förmodligen berodde på intaget av rödvin hos grannarna föregående kväll. Ja ja det gick över så småningom...Skulle få främmande på eftermiddagen så lite snabbstädning efter studentfirandet blev nödvändigt. Lördagskvällen blev mycket lyckad och framförallt mysig, med god mat och vin.....JA då så vet ni det!

Idag söndag har vi repat med B&O, ett ganska bra rep då vårat självförtroende fortfarande är på topp efter Örbyhusdan.

Sen när jag kom hem så var det oundvikliga ett faktum....Skrapning av husfasad!

               
               Ställningen på plats vid ena gaveln.

               
                Lite vingligt att balansera på en smal bräda på andra våningen...

Ska försöka tvinga mina tonåringar att hjälpa till lite nu när de är lediga.....

Jaha och valsöndag är det ju oxå...måste erkänna att jag är fullständigt okunnig i dessa frågor, det känns inte rätt att rösta när jag inte har en aning om vad partierna vill eller står för. Min dotter däremot röstade för första gången i sitt liv och det är mycket bra gjort tycker jag! Nej en liten historia istället:

Det var Göran Persson som var i USA och besökte Clinton. Persson blev så fruktansvärt imponerad av skickligheten hos Clintons personal så han frågade Ted Baker hur presidenten bar sig åt för att anställa så duktig personal.

Ted Baker berättade att Clinton brukade kalla in den som skulle anställas till det ovala rummet och där ställde han frågan: "Vem är din fars son och dina barns far?" När Ted blev inkallad fick han denna fråga och han svarade naturligtvis "det är ju jag" och så fick han jobbet. Göran Persson blev mycket imponerad och när han satt på flyget hem bestämde han sig för att pröva detta på sina medarbetare hemma.

När Persson kommit tillbaka till regeringskansliet kallade han till sig Tage G Pettersson och ställde frågan: "Vem är din fars son och dina barns far?" Tage G Pettersson tvekade ett tag, sedan frågade han om han fick tänka lite på frågan och det var O.K. för Persson.

Tage G Pettersson går ut i korridoren och där möter han Carl Bildt. Han stoppar Bildt och ställer samma fråga till honom. Bildt svarar "det är ju jag". Tage G Pettersson tackar för svaret och skyndar sig in till Persson och säger: "Nu vet jag svaret på din fråga, det är Carl Bildt". Persson skakar förtvivlat på huvudet och säger: "Det är helt fel, det är ju Ted Baker"......

Sjung om studentens lyckliga dag....

För Madde har tagit studenten, för Madde har tagit studenten, för Madde har tagit studenten FY FAN VA HON ÄR BRA!!!!
Ja! då var den här dagen över och studenskan ska ut på nya äventyr.... Vi tog oss in till Uppsala och Bergsbrunnaparken till kl. 13. Där kom studenterna åkandes med Lännakatten. Det var skitkallt trots att jag hade klätt på mig bra nog. MIna fingrar blev alldeles vita...

           
            Kompisarna Matilda och Camilla gratulerar...

            
            Pappa Ulf

            
            Mormor Ulla

           
            Moster Annalena

           

           

          

           

          
          Sen skulle de åka i en lövad vagn i det iskalla vädret...

          
           Här är ekipaget, men Madde står nog på andra sidan.....

Vi andra åkte hem och förberedde smörgåstårtor och allt annat. Det blev en lyckad dag och nu på kvällen ska tjejerna åka in till stan och festa om lite!

i en annan del av Örbyhus...

I dag har jag stressat som vanligt. Jobbade till halvfyra ungefär, sen upp i köket för att baka lite till kvällens rep. Hann precis göra lite chokladmuffins när strömmen gick. Jag trodde det var en säkring men upptäckte snart att hela Örbyhus var mörklagt. Jaha, jag som hade så mycket att göra...men den kom tillbaka efter en halvtimme ungefär. Då förberedde jag smörgåstårtan innan det var dags att åka till replokalen. Vi var bara tre stycken, så det blev inget vanligt rep utan vi plockade upp alla kablar o sånt sen spelningen i lördags.

När jag kom hem gjorde jag smörgåstårtan, det blev så mycket fyllning att det räckte till en liten extra tårta.,..

            

Sen efter det blev jag såååå sugen på glögg i det här ruskiga vädret, så Madde o jag värmde på lite.... Sen lyssnade vi på Carola när hon sjöng: Stilla Natt..... Ja ja vi är såna i den här familjen, kan inte hjälpas!
 

             
             -Varför inte?

I morgon hoppas vi på bättre väder!!!!

4 juni, skulle inte tro det!

Herregud vilket väder, spöregn och 5(!) grader...Vad är detta? Ska det va på det viset?? Nej nu får vi verkligen hoppas att det blir bättre i morgon då alla glada, fina, vita studenter springer ut från sina skolor. Känns ju inte som det är nån ide att klä upp sig själv. Regnjacka o paraply verkar mest troligt.

Idag hoppas jag kunna sluta redan vid 16-tiden, för att kanske hinna påbörja smörgåstårtan till i morrn. Sen repar vi ju som vanligt kl.18. Så tårtan får väl färdigställas i natt eller i gryningen... Borde ha haft nåt fikabröd med mig ikväll, det var rätt länge sen nu. Måste fjäska med jämna mellanrum.

             

Klockan är nu 13.35 jag har lunch och min son har ännu inte klivit ur sängen. Jo han var upp och vände nyss, man undrar ju vad de gör om kvällarna när han är ute och ränner? Han fick sommarlov redan igår, så då är det tydligen fritt fram att vända på dygnet direkt....hoppas han får jobba hos sin far i sommar!

3 juni

Igår fyllde min systerdotter Johanna 14 år. Vi var självklart där och grattade henne. Nu är hon en "fjortis" på riktigt! Av oss fick hon en lampa och tre små runda mattor att ha på sitt rum.

             
             Stackarn, fick titta på när mina leksugna "barn" tog över.......

Vi åkte hem strax efter nio då sonen fick meddelande av sin far att de skulle hämta rörställningen till mitt hus! Yippie va kul!! äntligen ...Men vädret var för dåligt för att bygga ihop den så det får bli en annan dag.

Satt vid datorn ett bra tag på kvällen sen, men fick ett redigt hostanfall,tog en dos Cocillana och gick i säng. Väldigt effektiv medicin det där,sov skapligt hela natten.

Apropå ingenting så ringde jag till Blodcentralen i dag och frågade om jag inte kunde få lämna blod nu...Jag har ju lämnat blod i många år och har en ovanlig men åtråvärd blodgrupp(o-) men sist jag lämnade  för ett och ett halvt år sen blev jag portad! Det visade sig att deras rutintest för att analysera mitt blod inte fungerade så de fick skicka på extra analys och då blev det väl för dyrt så dom bad mig återkomma om två år?! Jaha!?Jo för då kanske de hade bytt testrutin så då kanske mitt blod passerade felfritt...Nu är det ju blodbrist på sjukhusen, så jag ringde och frågade om jag inte kunde prova och lämna? Jodå det var ju bara ett halvår kvar på "Avstängningen" så det skulle nog gå bra.Det var bara att komma.....Suck! Jag har ju velat lämna hela tiden...       
       
                 


jaha ja!

Då var det måndag igen då! Bara att slita och gno. Min röst är så sakteliga på väg att infinna sig igen men jag är fortfarande väldigt förkyld.Ögonen är rödsprängda och min röst  har en underlig ton, så det känns som om jag måste förklara mig för varenda kund att jag är förkyld och inget annat.....Man kan ju tro att jag har druckit whiskey hela helgen, men se det har jag inte!
               



Helgen blev ju helt enastående fin med tanke på vädret. Vi i bandet åkte ner till replokalen kl 14 i lördags och packade allt och körde ner till IP. Där blev vi klara ungefär kl18, snabbt hem och duscha o käka sen ner igen till kl 20. Vi började spela kl 20.30, Då var det inte många där, men det blev ju som uppvärmning för oss. Nästa set vid ca22 hade betydligt fler människor (och mygg!) strömmat till. Vilket jäkla drag! Skitkul! trots att jag inte var på topp själv. När vi spelat färdigt sista setet vid 00.30 var alla helt galna och skrek att vi måste fortsätta, tyvärr fick vi inte det för att dansbandet Torgeirs skulle få spela sista timmen. Tråkigt men bara att acceptera. Kul att folk gillade oss,det blev nytt publikrekord i år med ca 700 betalande.....inte illa:)

Igår söndag gick nog luften ur mig lite, man har ju varit på helspänn hela veckan, så på kvällen hade jag fått feber igen. Men inatt har jag sovit skapligt så det blir nog bättre framåt fredag; då vi har lite studentfirande!!!


                 


RSS 2.0