Kottan is back!

Då så! var flocken samlad igen! Lilla Kottelina är hemma igen efter parningen. Nu återstår att se om hon är dräktig eller ej. Det första som hände när hon kom hem var att Lovis blev galen och flög på henne. Förmodligen hade hon en himla massa dofter i pälsen från kenneln, och då blev Lovis förvirrad. 

             
              Nyklippt och fin!


Söndag kväll

Alltså, ibland har man inte så mycket att säga. Den här helgen har liksom bara passerat,inget speciellt har hänt. Igår var jag ensam på eftermiddagen då mina barn var på isracing i Uppsala. Då har man ju världens chans att storstäda, tvätta eller göra ngt annat nyttigt. Men vad blev det då? Nada! Nån maskin tvätt,och golvet skurat på nedervåningen, men annars satt jag mest vid datorn. Iof med Roland tätt intill så lite nytta gjorde jag väl. På kvällen var det ju earth hour,så då blev det mörkläggning här.Fast det märktes knappt, för jag hade tänt så många ljus. Lite svagt att så få verkar ha deltagit i grannskapet, det lyste lite här och var. Syster Yster med familj kom och hälsade på, och vi tittade på Robinson följt av fotbollslandskampen.Tråkigt resultat (0-0) .

Vädret är bra för att det är plusgrader och snön är på väg bort, men det är hopplöst med en långhårig ljus hund...

        
        -Nu ska vi duscha!!!

Kottan är nu parad, och jag får tillbaka henne på tisdag!
För att inte ha nåt att säga så blev det ett ganska långt inlägg ändå! Tänk vad lustigt det kan bli!

En dag i stan....

Idag åkte Madde o jag till Uppsala.Där hämtade vi upp  Maddes kompis Camilla vid stationen. Vi skulle som jag tidigare nämnt lämna in skitskrivaren på PC-city, och dit åkte först av allt. Där sa dom att skrivaren skulle in på reparation och det kunde ta upp till 4 veckor!!!!!???Herregud den kostade ju bara 499kr, kunde vi inte fått en ny? Ja ja sen åkte vi till IKEA:

            
       Madde hittade en lekhörna....
                
       
    .....och en tårtmössa!

     
       
      Jag åt kycklingfile' med hummus och ärtpure' ,mycket gott!

Sen drog vi vidare mot Plantagen....

        
             ...där flickorna lekte tittut!

Nästa stopp Gränby Köpcenter och systemet:

         
               -Bara titta!! Inte röra!!

Sen blev vi trötta och åkte hemåt:

         
               Chauffören var säker på sin sak......

         
              ......medans passagerarna var nåt annat!?
                                                        

Skitskrivare del 2

Ha! Jag har hittat kvittot på vår skitskrivare. Upptäckte att jag t.o.m hade tecknat en försäkring på den! Så nu jäklar ska jag åka till stan och lämna in den. Nu läste jag härom dan att PC city skulle lägga ned alla butiker i Sverige, så det gäller väl att passa på.(Fast El giganten skulle ta över garantiärenden)
                                    

Ja just ja! Kan meddela att bullarna tog slut för nån dag sen!
Vidare kan tilläggas att jag inte hört nånting om Kottan ännu. Hoppas jag får hem henne i helgen!
Ska nu ta härlig promenad i solskenet denna fredagsmorgon innan jag far in till stan!

Våffeldagen

                                          

Ett litet kort inlägg på lunchen bara: Idag är det våffeldagen och en sån dag kan ju inte passera obemärkt. Självklart ska vi äta våfflor ikväll!!! Skönt med speciella maträtter på speciella dagar, det blir liksom ingen disussion om vad man ska äta. Nej följ almanackan och styr ditt matlagande efter den. Fast så många dagar med matanknyning kanske det inte finns? Ägg i påsk kanske?Jo men sen har vi ju kräftpremiär i augusti........

Nedräkning

Nu är det bara nio månader till julafton! Tänk vad tiden går fort. Och julvädret är redan här med täta snöbyar och blåst. Precis vad man önskar, att kura ihop sig i soffan med en filt, tända ljus och julmusik i bakgrunden...... 
                                 
Joorååså..... men först kanske sommaren vill titta förbi. En liten stund iaf?
                                
Om tre månader har vi passerat midsommar, och vi går mot mörkare tider......
                                
För att inte tala om nu på lördag, då vi ska släcka ner all belysning en timme....
-Är jag en pessimist? Nej men vad säger du? Det är ju myggfritt!

Skitskrivare!

I fredags skulle vi skriva ut en hel del sångtexter. Kvällen innan indikerade datorn att den blå färgen nästan var slut. Jag hade en helt ny uppsättning med bläckpatroner hemma, så det var väl inget? Satte i den nya, som är av originalmärke, vad händer? -Bläckpatronen är inte kompatibel...bla bla.. Det gick inte att skriva ut då den varningslampan lyste! Till slut bytte jag alla patroner, men samma visa! Jag blir galen vilken skitskrivare. Där fick man för att man var snål och köpte en av de billigaste..Av en slump hittade Madde det här klippet på youtube som exakt beskriver problemet. 


                   
-Ja precis som taget här hemifrån.........

Valpar

Min älskade lilla Kottan ska få valpar till sommaren. Helt oplanerat började hon löpa nu i veckan och det var ju bestämt att hon skulle paras vid nästa löp. Så det var bara för mig att åka med henne till uppfödaren. Eftersom jag bara har henne på foder så har jag ingen talan i det här. Men det blir iaf hennes femte och sista kull! Sen blir hon nog min på riktigt.
        
Nu får jag ju tillbaka henne om några dagar, men det känns konstigt att bara gå ut med en hund. Det blir väl värre i sommar när hon ska valpa, då får hon bo hos uppfödaren i nio veckor! Usch!

                

Yrvädret Lovis ska iaf inte ha några valpar!

Lördag

Ja så var det helg igen! Alla dessa planer man har, men som bara rinner ut i sanden. Idag hade jag tänkt att jag skulle: städa, tvätta, betala räkningar,bada hundar och gå en långpromenad. Båda mina barn var borta så jag var helt själv. Skönt! att slippa tänka på mat. Jaha, och vad blev det? En långpromenad och betalning av räkningar! Resten av dan bara passerade. Nu har jag spenderat kvällen med ett glas vin, tittandes på Robinson. - Tur att man inte sökte dit!       
   
    

Härligt vårvinter väder var det idag iaf. Men säg det som varar. Nu varnas för kallare väder igen och snö!!! Neeeejjj, jag vill inte!!! Inte igen.

    

Jag längtar till sommaren, rena vägar= rena hundar

  

Så var det mannen som drack i smyg. Han ville bli hemlighetsfull.....

Earth hour

Kom ihåg att släcka alla lampor nästa lördag !
      
En timme mellan 20.30 och 21.30 uppmanas hela världen att stänga av belysningen för att  visa sitt stöd i miljökampen.
-Bra ide' tycker jag, läste att Stockholms slott, Globen och Visby ringmur bl.a släcks ned. Är jag bara hemma så blir det mörkläggning här med!
                               
Min dotter tycker att jag är fruktansvärt äcklig som lägger ut bilder på igenproppade avlopp o.dyl. Jag ber om ursäkt för detta och som kompensation bjuder jag på en bild av mina finaste orkideer. 

Idag har jag och grabbarna i bandet träffats och försökt få till en låtlista. Efter att ha gått igenom den befintliga, tagit bort låtar vi tröttnat på,och lagt till nya, så hamnade vi på 54 stycken! Målet var ca 60, men det lär ta sin tid ändå.......
Så nu får Roland jobba hårt framöver.... 

                                                                                                                         
Rent hus!

Äntligen är de tillbaka i tv-rutan, Marie-Louise och Marlene! Våra kära städtanter.
                                             
Tack vare dom, så tycker jag att jag har det tämligen rent hemma. Visst har jag dammråttor under sängen, och ni såg ju i förra inlägget att avloppet inte alltid är som det borde vara. Men om man jämför med de personer som våldgästas av Marie-Louise och Marlene så har man ju i det närmaste kliniskt rent. Det är för mig en gåta hur man överhuvudtaget kan låta det gå så långt? Och hur kan man tillåta tv att visa det inför hela svenska folket? Fy vad pinsamt!

Nu ska jag avslöja en hemlighet. Lova att inte visa det här för någon! Inte Marie-Louise och Marlene iaf!.......


                      
  

Det här är avrinningshålet i mitt kylskåp! Det är stopp i det och jag får ingen ordning på det, utan måste flera gånger om dan torka för att det inte ska rinna över.......och sen har vi..........en jättedammråtta .........

                       

    .......neeej jag bara skoja' det är ju bara lilla Kottan som ligger där!!!!


Rörmokeri

I en veckas tid har vi haft näst intill totalstopp i tvättstället. Med tanke på att vi får lite främmande i morgon (sonen fyller år) så tänkte jag att vi måste fixa det på nåt sätt. Nu är det ju så att jag har levt ihop med en rörmokare i 20 år, har en son som tänker bli rörmokare. -Va bra! Kan man ju tycka, men under dessa tjugo år lärde jag mig följande:

1. En rörmokare befattar sig inte med snuskiga stopp i snuskiga avlopp!
2. En rörmokare tappar inget hår i tvättstället, det gör bara hans sambo!
3. En rörmokare kräks om han ser vad som finns inuti röret!
4. Vill du ha bort stoppet får du fixa det själv!

                         JA! så det så!
                       
                        Kan tilläggas att stanken var vedervärdig!
                        Men nu jäklar är det gjort! 

Vårkänslor!

Nu märks det tydligt att dagarna blir längre och längre.Det  är ljust när jag kliver upp och ljust när jag slutar jobba vid sex-tiden. Härligt!  Mina små odlingar börjar oxå komma igång så smått. Det värsta är att mina fönsterbrädor inte räcker till. Det går väl an nu när man sår fler frön i lite större byttor, men sen när man ska omskola plantorna blir det värre.     
                                               
Det här är en växt som heter njurvinda....    ska förhoppningsvis se ut så här i sommar.

Jag är rädd för att jag blev lite för ivrig i mitt frösående. Mina slingerkrassefrön grodde på bara några dar och sköt iväg till långa slanor. Liiite tidigt kanske men idag skolade jag om dom så vi får väl se om dom orkar...

                                            

Ja! Det var allt från trädgårdsdax den här gången.
"Livet är som en kontorsstol, det gäller att ha rätt inställning"


Tingeling

Jaa... vad ska man säga? Jag orkar inte ens kommentera melodifestivalen. Kan det bli sämre? Nej jag lägger ingen möda eller energi på det nåt mer. Det bästa med gårdagens final var väl Tingeling goes russia, skicka den istället !

                      

Nu ska  jag snart fara i väg till replokalen, där är det iaf musik man tycker om.

Hurtbulle!

Gårdagskvällen var mycket lyckad. Marie-Anne hade lyckats utomordentligt  med vildsvinet. Till köttet hade hon gjort potatispure' och en hallon och blåbärssås. Skitgott!! Vi drack en hel del vin oxå ....
Trots detta hade jag redan igår bestämt mig för att gå upp tidigt idag och baka bullar. 07.00 klev jag ur sängen trött, törstig och torr som ett sandpapper i mun. Tre glas juice senare var degen satt.

                            
                             Ogräddade........


                             
                             Färdiga!
                             Ska vi gissa att de räcker en knapp vecka?


Fredag den 13:e

Ja det är inte klokt vilket flyt man har! Igår tandläkarbesök som blev  nästan gratis, och idag har jag varit till sjukhuset för underredsbehandling. Där blev jag glatt överrraskad då kostnaden blev ca 100 kr lägre än vad som sagts innan. Ja ja 100 kr är iaf 100 kr. Glad i hågen styrde jag kosan mot systembolaget för att belöna mig med ett gott vin till helgen. Där kom den den största överraskningen: Jag fick visa leg!!!!!

                             

Nån där uppe måste tycka synd om mig: -Stackars tragiska människa som ska behöva utstå undersökningar i varje ände. Hon blir nog glad om hon får visa leg!

Ikväll slipper jag laga mat. Det ska bli underbart. Jag är bjuden till två goda vänner, Johan och Marie-Anne där vi ska kalasa på vildsvin. Köttet är visserligen mitt, men jag har aldrig tillrett vildsvin så det överlåter jag med varm hand åt Marie-Anne. Är det nån som kan laga mat så är det hon!
                                         
-Mmmmm, så sugen man blir,det riktigt vattnas i munnen, eller nja, det ser nog godare ut på tallriken.

Skitkul!

En ung man gick och lade sig, kysste sin fru och somnade. Plötsligt vaknade han och såg en äldre man i vit dräkt stå bredvid sängen. - Vem är du och vad gör du i mitt sovrum? - Jag är Sankte Per och du är inte i ditt sovrum, sa mannen. - Va!? Menar du att jag har dött? Jag är ju så ung, sa mannen. Skicka mig genast tillbaka till min fru! - Så enkelt är det inte, sa Sankte Per. Du har bara två möjligheter att komma tillbaka till jorden. Den första är som hund.. - Som hund? utbrast mannen. Nej det passar mig inte. Vad är den andra möjligheten? - Det är att komma tillbaka som höna, svarade Herren. - Okej, låt mig bli en höna! bestämde mannen. Sagt och gjort. Den unge mannen förvandlades till en vacker höna och befann han sig åter på jorden, i ett hönshus. Snart kände han en märklig känsla i bakdelen. - Jag exploderar, tänkte han. Det här var kanske inte en så bra idé. Då kom en tupp fram till honom - Du måste vara den nya hönan som Sankte Per berättade om. Hur känns ditt nya liv? frågade han hönan. - Ganska bra, men jag har en så märklig känsla, som om jag ska explodera, svarade mannen. - Ja, skrattade tuppen, du måste lägga ett ägg! - Och hur gör jag det? Jag har aldrig lagt ett ägg! - Du gal högt två gånger och sen pressar du så länge du kan. Så gör alla andra hönorna, förklarade tuppen. Mannen gol två gånger och pressade tills det inte gick mer och ut kom ett ägg! - Det gick ju bra! Jag gör om det, tänkte mannen. Han gol igen och tryckte, och ut kom ytterligare ett ägg. Och eftersom det kändes så bra, gjorde han det en gång till. När han gol, hörde han plötsligt en röst: Oskar,vakna för helvete,du skiter ju ner hela sängen!


Frisktandvård

Jag har precis kommit hem från tandläkaren. Eller, tandhygienisten, eftersom min tandläkare var sjuk. Hon tog de sedvanliga röntgenbilderna som numera är digitala, och sa att det såg väldigt bra ut!  Yippie! tänkte jag. -Men jag ska titta i din mun oxå sa hon... oj vad din ena visdomstand var ful. Den ser helt rutten ut, är det säkert att du inte har ont i den? -Nej,jag känner ingenting. -Ja jag måste hämta en tandläkare,den kanske måste dras ut. Tandläkare Elisabet kom och skrapade på tanden. -Nej man fastnar inte i nåt, det är nog bara på ytan,början till karies eventuellt,lr nån missfärgning. Då! andades jag!  -Köp en vinkelborste och håll efter så kikar vi på tanden om 9 månader.... -Vill du teckna ett tandvårdsavtal? Med tanke på din ålder? -Ja,tack!  Pga dina sneda visdomständer,som kan komma att ställa till det i framtiden så kan jag inte placera dig i grupp 0 som du annars hade hamnat i,men grupp 2 är bara 30 kr dyrare. 92.50/mån. Inte illa med tanke på att dagens undersökning då blev gratis. Ja, så jag har ju i princip "tjänat!" 560 kr idag tycker jag.
                              

Snö, snö, snö

Det tar aldrig slut, verkar det som. Det eviga snöandet. Just som man fick en aaaning vårkänsla så bara måste det vräka ner i över ett dygn. Onödigt!

Här är bröderna bus: Zigge och Snobben. Igår var deras matte sjuk men jag hämtade killarna ändå så att de fick sin morgonpromenad. Som tur var följde Madde med, lite trassligt med fyra koppel annars.


Det här inlägget började jag med på lunchen,men fick avbryta. Det knackade på dörren, och där stod en tjej som var försäljare åt ett frisörföretag. Hon var på väg till mig för första gången, men körde lite för långt upp i backen in på grannens tomt och körde fast. Bilen , som var en splitterny BMW gick inte att rubba. Vi försökte ,men till slut ringde jag efter en granne,Tage, som kom med brädstumpar och en skyffel. Till slut var hon loss. Slutet gott ,allting gott! (Men jag var inte intresserad av hennes produkter)
                                                                                     


Inre strid....

Jag hade lite ledig tid över på förmiddagen idag. En försäljare som skulle komma blev sjuk, och det gjorde ju ingenting alls! Då tänkte jag: -Nu Annika får du väl ändå skärpa till dig med bokföringspapperna! - Ja ja, vänta jag ska bara...
-Nej!!!! nu på en gång. - Okej då men jag ska bara kolla mailen först. - Nej! de finns kvar,tänk om farbror staten ser dig nu? -Jamen, jag måste ju få lyssna på nån bra musik under tiden, ska kolla lite på youtube...- Du är helt sjuk, vet du om det? - Ja jag vet...men jag ska ju,snart, titta jag börjar sortera!! Förresten jag skulle ju skriva ut några låtar med nya tonarter. -Jag ger upp! Skyll inte på nån annan när revisorn kallar till deklaration! -Nu,nu ska jag börja....


                        

Barcelona-drömmarVad annat kan man göra en grå tråkig måndag, än att drömma sig bort. Till Barcelona exempelvis. Om man ändå kunde åka dit. Men nejdå, det blir inget av med det! -Dröm på du, betala elräkningen och va glad att du får värme i huset! Tänk på alla fattiga barn istället, och alla meningslösa krig som pågår runt om i världen! Skärp dig!! För att inte tala om finanskrisen som förlamar hela jordklotet, och växthuseffekten, och Victoria och Daniels bröllop! Du kan väl inte tro att du ska kunna åka till Barcelona igen......-Nejdå jag bara skojar! Klart jag ska till Barcelona nån gång, kanske inte den här veckan men när vi vinner på travet, då,

8 mars

Idag är det den internationella kvinnodagen! Joorå...javisst! Jag kan inte påstå att jag känner mig speciellt internationell, ganska svensk faktisk. Men Siv har iaf namnsdag och Leif Silbersky fyller år! Grattis grattis till dom! Idag har vi repat utan ordinarie sångare, det gick bra det med. Under de tre timmarna vi var där hann vi med en lååång fika och en(1) låt. Ska det va, så ska det va! Det blir nog bra till slut, kul med ny repertoar. Ja just ja, jag lever än! Jag tittade ju på melodifestivalen igår ( halva) och bara väntade på att få se BWO gå vidare till globen. Så när duellen med Lili & Sussie skulle börja kläckte jag ur mig att om inte BWO vinner så går jag och hänger mig! Ja...nu vann ju inte dom dååråå, men jag tog inte livet av mig, utan av melodifestivalen. Läste i morse iaf att Caroline af Ugglas gick vidare,kul!

                                                                                 

Jag har tre stolar i mitt hus. -En för ensamhet, två för vänskap, tre för sällskap!

Lästest

Eilngt en uneörnskding på ett egnskelt uivtnierset så seplar det Inegn roll i

viekln odrnnig bksortnävea i ett ord såtr i, det edna som är vtikigt är att fsötra

och ssita bavstoken såtr på rtät patls. Rseetn kan stå hlelur om blluer och man

kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm. Dttea broer på att vi itne leäsr vjrae bkosatv

för sig, uatn odern som hlehet.

Gnaksa färkct tcyker jag


Tips & trix del 2

                                                               
Här en liten uppföljning på gårdagens tips! Den här gången ett seriöst sådant, kan funka, man vet aldrig. -Får du lätt sprickor i mungiporna kan du pensla på lite morotsjuice lr smörja med honung! -Ja där ser man! Sen måste jag bara tipsa om hur du får bra och starka GUMMIBAND! Klipp lagom breda ringar av en förbrukad innerslang till cykeldäcket!-Men självklart! -Att jag inte har tänkt på det förut! Man lär så länge man lever. För övrigt kan meddelas att bägge(!) mina tonåringar är vakna i detta nu, och då är klockan endast 09.00 en lördagsmorgon. Dagen är än så länge helt oplanerad, borde kanske ta tag i tvätthögen...

Tips & trix

Fick några begagnade Allers av min mor idag. Alltid lika roligt att läsa de inskickade (och belönade!?) bidragen. I  en av tidningarna stod: De sköna men uttjänta fårskinnstofflorna blir utmärkta att putsa skor med om du vänder dem ut och in(?) Jaha,hur kom nån på det? Tofflorna är uttjänta,slitna kanske t.o.m trasiga.- Jamen då tar vi vi och vänder ut och in på dem och ser om vi kan göra nåt roligt av det! -Lite fotsvett har man väl haft, så det kanske fungerar som skoputs! -Ja vilken bra ide! -Titta vad blanka skor jag fick.....Eller den här: Om senapen är för stark brukar jag tillsätta en msk äppelmos för att få en mildare smak. - Men herregud! köp mild senap från början.....        
                               
-Är det sant att din hund är duktig på att räkna? -Ja hon är väldigt förtjust i matte!

Torsdag lunch

Torsdag lunch. Jag har nyss tagit ut en äppelkaka ur ugnen, som pojkarna ska få smaska i sig i kväll. Ännu ingen influensa men törs inte andas ut än. Ja nu ska jag jobba lite igen, men jag bjuder på lite äkta 70-tals nostalgi.
Även om det är en parodi så är det nästan som det var när man var liten. Inte undra på att våran generation blev som den blev lr?......

Sparkmördare!


                                                                  

Förra veckan blev jag heligt förbannad, och är det ännu när jag tänker på det. Jag kom hem en kväll och får se ett gäng ungdomar åka spark och bob nerför kyrkbacken. De var ganska högljudda och körde våldsamt. Mina hundar som skulle ut och rastas på gården började skälla, då försvann snorungarna. Kvällen därpå var det samma sak. Full fart nerför backen. Det gör väl inget kan man tycka,men morgonen efter ligger 5 (!!!) sparkskelett och en sönderkörd bob  i snödrivorna! Det var bara kaffeved av alltihop! Nu i efterhand har jag hört att sparkarna var stulna (såklart!) och det ligger tyvärr ett till vrak borta vid pizzerian.Stackars de som saknar sin spark, de är ju inte gratis precis. Jävla ungar! som inte har mer vett i skallen. SKÄMMES TAMEJFAN!!!!!

Lunch

Fick till en riktigt lång lunch idag, och då fastnar man som vanligt här vid datorn. Mest kollar jag på youtube efter bra musik. Vi måste uppdatera våran spellista med minst 10-15 låtar i bandet. Det gäller bara att alla är med på det och vill repa in de nya låtarna, alla har ju sin smak.....Sen beror det ju på vilken sorts publik man har och vad som kan tänkas gå hem. Vi försöker blanda in gamla rockklassiker med nya hitlåtar, en salig blandning som är skitkul tycker jag. Repet i söndags ägnades till stor del åt att öva in Katy Perrys : Hot n cold. Det lät inte alls illa. Living after midnight (Judas Priest) börjar oxå låta skapligt.
                                                                   

Titta vad jag har om halsen då!....
                                                            

Snön faller och jag med den..

Ja! så var det måndag igen. Veckorna tycks bara bestå av måndag och fredag. Precis när man börjar glädja sig åt den stundande helgen, så är det måndag igen och ny vecka. Idag har det inte hänt nånting särskilt. Jobbade mellan 9 och 17.30. Därefter en timmes hundpromenad i snöfallet! Jag vill inte ha mera snö nu!! Det räcker!! Jag orkar inte skotta!! Dessutom går jag och inbillar mig att jag kommer att bli sjuk vilken sekund som helst. Varför skulle jag slippa undan influensan när ALLA andra tycks ha drabbats. Har haft lite huvudvärk hela dan, och lite snuvig är jag nog....


                                                                               


Nej, om man kunde vinna lite pengar ändå. Varför kommer inte Kim Kärnfalk hit nån gång från postkodlotteriet. Det vore väl på tiden! Lite grannyra här på kullen skulle inte skada. Jag har ju faktiskt varit med i lotteriet ända från starten.


                                                                               

Äntligen! har jag hittat det sjukaste klippet från hundra höjdare. Wall Winther, Berlinmurenkvinnan. Det är så sjukt att man inte kan fatta ....


RSS 2.0