Förberedelser...

I morrn firar vi sista april här hemma hos mig. Vet inte riktigt hur många vi blir, men det är knytkalas iaf, så mat kommer det att finnas... Jag tänkte bidra med kycklingspett och tzatziki bl.a...

    
     Marinering pågår....

Hittade ett recept på en kladdkaka med After Eight i oxå...den blir det nog till efterrätt...om vi orkar...

Städningen tror jag att jag spar med tills i morgon. Har haft lite ont i ryggen idag, så det känns som om jag kanske måste vila den... I allafall ett giltigt skäl att slippa tycker jag....

Makeover!

Min granne ska få ett skönhetslyft! Det har jag väntat på i flera år...ser ju förskräcklig ut!

I morse knackade en kommungubbe på och berättade nyheten. De var nämligen tvungna att dra en tjock vattenslang mitt i mitt grindhål...

    
     Äntligen ska det tvättas och målas! Blir fint det!

Två veckor trodde de att de skulle ta, och på fm idag kom en skylift dit. -Jaja det kommer
 väl nån målarfirma på måndag, tänkte jag.... Men nu på em satt jag ute på altanen och hörde nån röst, som inte lät som svenska iaf. Polska? Estländska?...vad vet jag.... Efter ett tag placerade de en husvagn på andra sidan  min häck. Så nu ska de utländska målarna tydligen bo här...hmm...?


                         
                          Mina tillfälliga (?) grannar...


Tisdag 26 april

Oj vad fort påsken gick, men vilket underbart väder vi haft. Jag har spenderat den mesta tiden utomhus på min altan så lite färg i ansiktet har man väl fått!

Påskaftonskvällen spenderades inne på Flustret, och det var väl rätt okej. Mycket folk och goda drinkar! Påskdagen blev därför något seg. Jag kan inte påstå att jag gjorde speciellt många knop då.

Annandagen bjöd på lunch hos mor. Syrran och jag tog en sväng runt kyrkogården först med lite påskliljor, för att sen få käk på mammas altan. Hundarna fick stanna hemma, eftersom jag hade duschat de på fm...blöta hundar luktar inte gott!

Sent igår kväll, närmare halvelva kom äntligen gänget hem från Jönköping och Elmia-mässan. De hade startat hemfärden före klockan fyra, för att komma hem skapligt...men hamnade i fruktansvärda bilköer....

Inatt vaknade jag strax före klockan två av att Lovis hostade och frustade... Hon gick ut i hallen, och då hör jag de typiska "hundspy"ljuden... Suck....såklart att de jämt ska spy på mattorna... Dessutom var mattorna nytvättade.. Men men, de kan ju inte rå för att de mår dåligt. Nästa attack kom inne på Maddes matta... Därefter blev det iaf lugnt och jag försökte somna om.

    

I morse var allt som vanligt och vi gick på promenad. Lunchen likaså, Lovis var ute på gården ett tag innan jag skulle fortsätta jobba. När Alex kom hem efter fyra nån gång ropade han på mig. Hundspyor lite överallt på nedervåningen...i hallen och i köket... Vojne, vojne...hann torka upp det värsta, sen kom min kund.... Stackars Lovis. Hon fick pyttelite kvällsmat för hon var hungrig...men fick stanna hemma från kvällspromenaden...Hoppas hoppas att det har vänt nu!

OJ!

En del är rikligt utrustade, må jag säga....

    
     Herregud, det var inte mycket fruktkött i den inte! Kärnan var abnorm.....

Update!

Igår grillade vi hemma hos Anna. Vädret var underbart och vi satt ute. Men det blir fort kallt när solen försvinner.

    
     Hmm....ja...det är en baconinlindad fläskfile'......

    
     Ljuvligt gott.....

Anna skulle upp och jobba i morse, så jag blev inte kvar så sent.

Idag påskafton, får jag lite främmande. Vi ska käka påskmat...sill och nubbe och Jansson och ägg och lite annat smått och gott!

Hoppas alla kan njuta av det otroligt fina sommarvädret!

GLAD PÅSK!!

Påsklov..

Onsdag 20 april, klockan är 17.30. Jag slutade jobba för ett tag sen. Nu är jag ledig i 5 dagar! Har tusen miljoner saker jag borde göra, men fastnar som vanligt här, framför datorn....

Årets första åskknall kom på em oxå. Sprang upp och stängde av datorn, men det blev inget mer, bara regn. Ett sånt där fint vårregn var det nyss, och nu håller solen på att kika fram igen. Nu lär det väl bli grönt och fint ute!

Påsken ser ut att bli ovanligt lugn och tråkig... Har absolut ingenting planerat...Alex blir borta på rallytävling och bilsportsmässa... Men lite påskmat, lite rose'vin och lite snaps ska väl slinka i mig ändå! Man har ju inte roligare än man gör sig :)

                                    


Nej nu måste jag ta tag i snabeldraken....dammet virvlar!

    


Kvällspromenad

Idag har jag haft jobb hela dagen mellan 9.00 och 18.00. Åkte snabbt ner till Ica och handlade lite, sen kom Susanne över på en fika. Vid åttatiden gick jag ut med hundarna. En sån lugn och skön vårkväll. Nästan ingen människa ute, bara massa fågelkvitter. På hemvägen gick jag ner till ängarna nedanför mig. Så här fint var det :

    

Vitsipporna hade börjat slå ut där nere  oxå... herregud vad fort det går nu...



    

Sommarvärme!

Idag har det varit sommarvärme här. Jag tog mig i kragen och såpade altanen.

    

    
     Såå lent och skönt att gå på, och det luktar rent!

Självklart blev det grillpremiär oxå. 

    
     Entrecote....

Jag satt härom dan och kollade ett år bakåt i min blogg, och lustigt nog så premiärgrillade jag den 16 april då oxå! Samma fina väder var det då. Det tråkiga var att om man kollar framåt några dagar i bloggen ser man hur snön vräkte ner den 22 april....fast den låg väl inte kvar så länge....

Alex och jag satt t.o.m ute och åt idag. Man fick hopp om en sommar i år igen....

Det fina vädret ska tydligen hålla i sig några dar...Härligt!!

Thomas Di Leva

Wow, vilken show han bjöd på! Helt underbart, magiskt! Han trollband hela Katalin tror jag. Av alla konserter med honom, som jag varit på, hör den här till en av de bättre. Kanske näst bästa, för inget slår den gången han var i universitetsaulan för några år sen....

Men som sagt gårdagskvällen var toppen.

    

    

Blandad kompott av gamla och nya låtar, och alla sjöng med! Jag tror inte att alla förstår vilken otroligt musikalisk person han är....

Härliga fredag!

Sov jättedåligt inatt...klev upp vanlig tid 6.30, trots att jag är ledig. Jag var tvungen att åka till grossisten i stan, och då passade jag på att skjutsa Alex till plugget.

När jag var klar med mina inköp åkte jag direkt hem, för klockan var bara tjugo i nio, och inga andra affärer var öppna.

Sen har jag pysslat lite både ute och inne. Gick en vända i trädgården och kollade....

    

    

    

Tänk att de år efter år orkar blomma efter snö och kyla...

Jag tvättade köksmattorna och hängde ut de i solen och vinden!

    
     Flugorna har kvicknat till...

Ett litet påskris fixade jag iordning...

    

Kottan söker sig helst till skuggan..

    

..medans Lovis helst snokar runt...

    

Vi har fått kajor i ett rör i skorstenen, så Alex klättrade upp och försökte spänna över lite ståltråd...

    

Nu ska jag hänga en maskin tvätt innan jag hoppar in i duschen. Sen drar jag till stan. Vi är ett gäng som ska träffas före Di Levas konsert och käka lite kinamat!

Premiär!

Idag har det varit ett underbart väder. Synd att man måste stå inne och jobba, men på lunchen gick jag ut på bron med en mugg kaffe!

Sen när jag hade jobbat färdigt runt halvsex, skulle jag handla lite innan vi hade bandmöte i replokalen. Alex hade åkt iväg med min bil, och han har inte kommit hem än.... Förhoppningsvis har han satt på sommardäcken åt mig,så det var bara för mig att släpa fram cykeln i källar'n och trampa till Ica. 

                         

Nu känns det som om våren är här på riktigt.

Ledig i morrn och på kvällen ska jag åka till Katalin och lyssna på min idol Thomas Di Leva :))


 

Vårfint!

Idag efter jobbet följde Anna med mig och lämnade tillbaka takboxen jag lånat. Nu fattas bara sommardäck och en rejäl tvätt, så blir bilen vårfin.

Åkte sen och handlade lite mat, och kunde inte motstå lite vårblommor:

    
     ...minipåskliljor...

    
     och några penseer...

Ett annat vårtecken, är att de har börjat sopa gator och trottoarer. Härligt!

Weekend

Nu har vi kommit hem från minisemestern i Ramund. Allt har gått bra, men vädret kunde ha varit bättre. Det blåste otroligt mycket hela vägen upp, men vägen var torr och fin.

    

Solen sken när vi kom fram...

    
    

På torsdagskvällen gick vi till Solbrännet och tog en drink!

    
    
     Galliano-shots....det var ju inte igår man drack en sån!

När vi kikade ut på fredags-morgonen var det full storm...eller orkan rättare sagt! Det blåste tydligen 37m/s uppe vid Osthangsliften... Så det var ingen ide att spänna på sig några skidor då...

Madde och jag gick till affär'n i ovädret...

    
    
    
     Vi gick hem och kurade ist...

På em var det dags för "afterski".. Bandet som spelade heter Feejk, och var riktigt bra! Bra drag och bra låtval!

    
    
     Hårda killar spelar på Hello Kitty gitarrer!

Fisherman's friend var sponsorer, och skålen gick runt i lokalen:

    

I lördags hade stormen bedarrat och Alex och jag begav oss ut i backen. Solen kikade fram och värmde skönt!

    
    

Vi åkte hela dan, sen gick vi direkt in på afterskin...

    
     "Hot  apple"  Xante' och varm äppeljuice....

Igår söndag, skulle Alex ta några åk innan vi åkte hem, men han kom hem efter en stund... Det var alldeles för slaskigt i backen. så vi packade ihop och åkte hemåt strax efter elva. Madde skulle ändå börja jobba då...

Vi stannade i Sveg och shoppade på Dollar Store och sen rastade vi hundarna i Järvsö. Så strax efter klockan sex gled vi in på gården här hemma igen. Skönt att sova i sin egen säng...

Onsdag 6 april

Packad och klar...tror jag...

I morgon fm far vi upp till Ramundberget, Alex, jag och hundarna! Eftersom vi bara ska vara där över helgen behöver man inte packa med sig så mycket kläder...hmm..eller..man vet ju inte vilket väder det kommer att bli, så bäst att gardera sig. vi har ju gott om plats i bilen iaf!

Pratade med Madde efter jobbet, idag hade de haft ett riktigt kanonväder där uppe, men prognosen såg dyster ut för kommande dagar...

Förutom att vi ska våldgästa Madde o Niklas, så ska även deras kompis Sofie oxå göra det. "Finns det hjärterum, så finns det stjärterum!" Fem personer och två hundar i deras lilla lya...det blir nåt det!




Vårflod..

Jag mår bättre nu, redigt förkyld, men känner mig piggare. Somnade en stund på lunchen, men det kanske beror på mitt intag av morfin...ja i Cocillanan alltså!

Orkade t.o.m gå en liten promenad på kvällskvisten. Åhh, vad skönt det är med torra vägar, så man kan gå i tygskor!

Ån här nedanför har i vanlig ordning svämmat över....

    
    

.....och i vanlig ordning, fick Kottan för sig att hon skulle plumsa i....

    

Nu ska jag torka mitt hår, så jag kan mysa ner i min säng med ett korsord!!

Sjukrapport...

Jag mår verkligen inget vidare...Kände mig halvskaplig igår, fast skittrött. Hängde mest i soffan. Sen inatt vaknade jag och frös och mådde tjyvens....hostade och hade ont i skallen...gick på toa och passade på att ta tempen.. Jodå, feber hade jag om än inte så mycket. Låg sömnlös fram till morgonen då jag lyckades somna en stund. Idag söndag har jag inte orkat ta mig ur sängen knappt. Totalt orkeslös! Jag som ska jobba imorrn...hmm...

Igår den 2 april fyllde min älskade lilla Lovis 8 år! Hon och Kottan fick varsitt ben, nåt mer orkade jag inte fixa! Så nu är båda mina tjejer 8 år..riktiga damer...

     
    

Nu måste jag skynda mig att bli frisk, och framförallt hålla tummarna att Alex klarar sig. Vi drar ju nämligen upp till Ramund på torsdag!

Tråk...

Ledig fredag och jag känner mig allt annat än pigg! Har legat på soffan precis hela dan med en djävulsk halsvärk. Och nyss tog Alvedonen slut... Jag är iaf hungrig, men orkar inte laga mat. Alex kom hem för ett par timmar sen, och jag försöker övertyga honom om hur gott och smidigt det skulle vara med pizza, så här på fredagen!

En bit pizza och ett par alvedon så är kvällen räddad!

      


Och vädret gör ju mig inte piggare direkt, mulet och grått.... Nu hoppas jag verkligen att snön försvinner.

Nej, om man skulle gå och vila lite kanske...hahaha....var ju jobbigt att sitta uppe...

    


RSS 2.0