At home again....

Jaha, det var den veckan det! Herregud vad tiden går fort. Hann ju knappt åka förrän man var hemma igen.

Hur var det nu då, sen sist jag skrev? Jo just ja! Vi gick på natt-afterski på Rudolf! Bandet hette O,sync och var riktigt skapliga. Scennärvaron var det inget fel på iaf.

På fredagen åkte vi skidor mest hela dagen. Blåsigt men kul! Det som grämer oss mest är att pistområdet med sittlift, Osthang, var stängt hela veckan. Där finns ju en hel del fina nerfarter. När vi köpte våra skidpass i söndags, stod det att de skulle stänga liften mån- ons, p.g.a reparation. Tyvärr drog den ut på tiden, men i lördags morse, när jag gick till affären, såg jag att den var igång. Snabbt hem o käka frukost tänkte jag... Men det var även storm på gång, så innan vi hunnit ut hade den stängt p.g.a hårda vindar... 30m/s blåste det på toppen....

Alex, Anna och jag trotsade vädret och åkte iaf...Anna gav upp efter ett åk, men Alex o jag åkte i fullständig snöstorm tills alla liftar var stängda...jag blev så rädd sista åket, för då var sikten noll, och vindarna var av orkanstyrka...

Vi gick hem och packade,städade och käkade ist. Sen begav vi oss hemåt i det fruktansvärda väglaget... Fram till Funäs var det hemskt, men Alex satt tryggt vid ratten ända till Bollnäs, där jag tog över.

     
      
     
      
      
      

     
     
     
      Där nere bor vi!

     
     
     
      "Fisk-klening" Den var god....men jag blev sjuk sen...hmm...

     
      Madde kunde göra Irish coffee hon!
      
     
      Hoppsan...microvågorna var lite väl starka.....


Jag hade en djupfryst lasagne till Madde och Niklas...Vi slog vad med henne om att hon inte skulle våga bära den på huvudet,hem till deras lägenhet tvärs över vägen o parkeringen...Men jodå, det gjorde hon...vi skrattade så vi nästan dog i fönstret...dessutom kom det en bil...hahaha
     
      En turban av sjalen, och sen låg den fint!

     
     
     Alex o jag gick över till Madde för att lämna lite saker o säga hejdå. Det blåste o yrde så vi var tvungna att     ta på oss skidglasögonen

     
      Hejdå Ramund!!

Efter Hede, fick vi stanna för att det stod några renar på vägen...med lite möda hoppade de över de höga plogvallarna....

     
      Hann inte få nån bättre bild...haha


Ramundberget 2011

Nu så,är man på banan igen. Efter ett dygn med magsjuka har jag återvänt till livet.
Iaf startade vi vår fjällresa i söndags morse. VId halvnio var vi packade och klara..
Kaffepaus i Bollnäs, och strax efter två rullade vi in i Ramund...
Måndag fm begav vi oss till backen. Underbart skönt att slippa åka bil till liften. Madde var med oss, och vi hade en jättefin dag!
Skarsfjället.
När vi blev trötta och kalla åkte vi ner till restaurang Tusen och drack varm choklad!
Sen på tisdagskvällen blev Matilda magsjuk, och sen på natten började jag känna mig konstig. Så hela onsdagen tillbringade jag antingen i sängen eller på toan..... Nu mår jag mycket bättre och idag har jag varit i backen ett litet tag. Det blåste så mycket att det inte var så roligt.
Ikväll ska vi gå till "Rudolf" på natt-afterski och lyssna på ett coverband!

Premiär!

Årets första semla, har jag nyss tryckt i mig...

    
     -Gott sörru!

Har även varit och "storhandlat" inför resan. Så nu har jag precis lagat i ordning tortollinigratäng, och snart ska jag göra lasagne. Skönt att slippa laga så mycket mat där uppe!

Försöker att städa lite mellan varven också. Det är så skönt att ha det rent och snyggt när man kommer hem :)


Sådärja!

Vilken dag det blev... Jobbade fram till halvtolv.

Slängde i mig en liten våffla som Alex hade gräddat, och drog till folktandvården. Lagningen av tanden gick fort, och jag var klar tio över ett. Bedövningen däremot, satt i ända tills jag slutade jobba vid sextiden...

Även middagen hade snälla Alex fixat, pyttipanna o ägg. Sprang ut med hundarna, och kvart i sju hämtade vi upp Anna för att åka och låna en takbox av hennes jobbarkompis. Alex följde med, för vi skulle direkt efter, åka och gratulera Matte som fyllde år i måndags.

Han blev väldigt glad över sin present: en t-shirt med Captain Morgan-tryck!

    
     Upptäckte när han öppnade paketet att han fått en strl. större än vad jag beställde, men det verkade inte göra så mkt!

Den typiska Captain Morgan posen:

    

Matte hade bakat en daimltårta,ovanligt likt den man köper på Ica. Dessutom hade han förpackat den i en originalkartong!?

    
     Händig karl det där....

Nu har vi precis kommit hem, jag har duschat och kan äntligen varva ner.... Dags för sista jobbardagen på en dryg vecka i morrn.

:(

Fy satan...igår kväll bet jag sönder en tand. Alex och jag satt och åt varma mackor, när det plötsligt ilade till nåt så vansinnigt. Just den tanden har det ilat i till och från hela hösten. När jag var till folktandvården strax före jul påtalade jag det, men de såg inget...

Iaf fall när jag tuggade lite så kände jag plötsligt hur tanden föll sönder...och en bit föll av. Äckligt var det, en gammal amalgamfyllning som sprack....

Hade tur och fick en akuttid idag på lunchen, så det blir lite småstressigt...men lika bra att få det gjort. Som tur är har jag ju frisktandvårdsavtal, så jag behöver ju inte betala nåt :)


Sjukhus...igen

Ja det här börjar bli en följetong - Alex influensa. Fortfarande febrig,hostig och superhängig! I lördags sa läkaren att vi ger det två dar. Om det inte är bättre på måndag så kom hit så får han antibiotika! Jaha, vad gör man när ungen då är febrig idag. Jo jag ringde sjukhuset. Och det var ju lättare sagt än gjort. Förbannade telefonsvarare,hit och dit! Vet inte hur länge jag trasslade,men till slut kom jag så långt att jag fick knappa in mitt telnr.....Efter ett tag ringde en sköterska upp, och bad oss åka ner till akuten vid fem-tiden....

Så strax före fem äntrade vi väntrummet, där det satt ca 5 patienter... -Ja ja bara vi hinner hem till åtta, för då ska jag se på handboll, sa jag. HAHAHA....trodde jag ja...timmarna gick och vi turades om att ledsna... Ena stunden sa Alex att, nu skiter jag i det här, vi åker hem. Nästa sekund var det min tur att ledsna. Hungriga blev vi oxå.

Iaf fick vi träffa en kvinnlig läkare, som sa att han måste tillbaks i morrn bitti för utökad provtagning och lungröntgen!!

Så följetongen fortsätter.....Jo just ja...det blev ingen antibiotika heller....än!

Vi som skulle på kalas ikväll. Min svåger Matte fyller år. Ja ja, men vi kommer nån annan kväll med presenten! Grattis iaf!



16 Januari

Imorse när jag vaknade och tittade ut, såg jag att det hade snöat. Termometern visade 0,6 plusgrader... Gick ut för att hämta tidningen, och kände då att det regnade...Fy för satan, vilken klibbig och tung snö!

Det var inte ett dugg roligt att skotta, men vad gör man?...jag är ju tvungen att hålla parkeringen fin... 

På em bakade jag lite bullar... Tänkte att jag skulle vara ute i god tid, för jag fyller ju år om två veckor, och nästa vecka tillbringas ju i fjällen!

    
     Får väl se om de räcker, tänkte ju ta med lite upp till Ramund oxå!

Gick på en lite längre hundpromenad på kvällen, men jäklar vad det var halt! Höll på att ramla hela tiden. Kommer nog att ha träningsvärk i morrn, då jag mest fick gå och spänna mig för att hålla balansen...

Dagens sjukrapport:
Ungen hade lite feber i morse och har spenderat hela dagen i soffan.... hostandes!



    

Akut...

Idag hade Alex 38.3 i feber. Nu har han haft feber i 6 dagar, hon på sjukvårdsupplysningen sa att man skulle kontakta läkare efter 4 dygn med feber... Så idag ringde jag sjukan och vi fick komma. Halsprovet visade ingenting, men sänkan var lite hög. -Gränsfall, sa doktorn...Åk hem o vila och hör av er på måndag om det inte har vänt! Förmodad virusinfektion... Jaha, bara att åka hem igen då. Ungen är helt slut nu och återintog sin plats i soffhörnet under en filt!

                   

Det var den här lördagen det! Jag som hade tänkt baka bullar. Nu har jag ingen lust med det. Jag ska ju kolla på handbolls-VM, lite senare!


Vatten..förbannadejävla..fall....

Efter en skön sovmorgon, följde jag med Susanne en snabbis till stan. När jag kom hem, mitt på dan var det underbart väder. Kallt men soligt. Ringde till Anna för att höra om hon ville med på en promenad. Det visade sig att hon redan var ute och gick, men hon vände, och mötte mig och hundarna. 

    

    

    
     17 minusgrader, men jag frös inte....

Sen gick vi hem till Anna och drack kaffe!

Nu skulle jag städa när jag kom hem tänkte jag...men så mycket har det inte blivit gjort. Lite dammsugning och småplock....är ju en dag i morgon med....

Alex har ont i halsen och hostar...hmm...långlivade bacillusker....

Just ja...igår kom den.....

    
     ....som jag fruktat....den var inte rolig.... Fy för fan!



13 Januari

I morse var man allt annat än pigg. Men natten var lugn, sonen hade inga magkramper, tack o lov....

Hade en superlugn arbetsdag idag. På em bakade jag lite chokladrutor till vårt "fikarep"... Men det bidde inget rep, det bidde ingenting.. Nya tag nån annan dag...

Alex har fortfarande feber, fast idag har han"bara" 38 grader. Får väl ringa sjukan imorrn om det inte är bättre.

Jag fick paketavisering från H&M idag. Hämtade ut det på en gång. En lite glesstickad tröja:

    

   
    Den här kommer jag att gilla!

Sen köpte jag en tunika för endast 59kr. Har en likadan, fast puderrosa. Nu tog jag en vit.

    

Såklart kunde jag inte motstå armband, men 29kr är väl inte så mycket att säga om?

   

Det jag mest hade velat ha var ett par byxor, men de skulle komma i mars nångång...

Nu ska jag strax bänka mig framför teven. Sveriges match mot Chile i handbolls-VM... Och imorrn är jag ledig!!
    


Midnatt...

Klockan är just nu 00.00... Jag borde gå i säng, men är lite skraj....

För ca en timme sen satt jag vid datorn och lyssnade på musik i lurarna. Då hör jag att Alex skriker nere från soffan. Ringer det? tänkte jag och stängde av musiken.

-JAG HAR SÅ ONT I MAGEN!! Skrek han. Jag rusade ner och får se honom på golvet vridandes och kvidandes av smärta. Gud så hjälplös jag kände mig. Vad gör man? Han bara skrek o kved, och jag sa att jag får ringa efter en ambulans.... Han släpade sig upp på övervåningen och rasade ihop på toagolvet. Jag sprang efter telefonen och tänkte ringa akuten i Tierp. Precis när jag slagit numret ropar han att det börjat släppa.

Efter en stund sa han: -Jag är hungrig, gör nån mat! På hans begäran stekte jag två potatisbullar...han åt...

Precis när han ätit upp började krampen igen.... Då ringde jag 1177, som är sjukvårdsupplysning.Efter flera minuters telefonköande fick jag prata med en jättetrevlig tjej. Då hade det släppt igen. Tyvärr visste hon inte vad det var, men bekräftade mina misstankar om att hostmedicinen kunde vara vållande. Jag hade ett par timmar tidigare givit honom en dos Cocillana Etyfin, som innehåller morfin. Han kanske inte tålde det...?

Nu har det gått en timme och det verkar lugnt....hoppas hoppas det inte kommer tillbaka. Det var hemskt att se en människa, min egen son, plågas så fruktansvärt....

11-01-11

En till arbetsdag är slut. Idag var första gången på ett par veckor som jag klev upp halvsju. det gick förvånansvärt bra, fast jag blev supertrött efter lunchen....

Nu har jag bestämt mig för att försöka återfå lite kondition och kanske få bort all julmat och godis som sitter som en bilring runt midjan. Som tur är, så är det ju inte så kallt ute, så igår och idag har vovvarna och jag tagit en rejäl kvällspromenad i rask takt! Och inget småätande nu!!

Snart är det ju dags att fara norröver, mot Ramund...mitt stora problem är att jag fryser så förbaskat om händerna, jämt! Jag måste helt enkelt ta mig in till stan och försöka få tag i några supervantar.... Jag åkte ner till Ica nyss för att handla halsmedicin till Alex. Trots att jag hade handskar och åkte bil, blev min ena fingertopp kritvit och bortdomnad! Det är inget kul...

Ja Alex är fortfarande sjuk med värk i kroppen... Hoppas, hoppas jag inte blir smittad. Jag har inte tid att vara sjuk nu...

En myrsloksunge har fötts på Parken Zoo. Vilken liten sötnos(!?)

      


Skit...

3 ynka rätt på V75...ska det va på det viset? Idag var jag helt övertygad om att jag blivit miljonär....men inte då..

Dagen har annars varit lugn och skön. Susanne kom över på en fika. Sen gick jag en promenad med hundarna, klockan var tre och det var inte mörkt ute! Underbart, det finns hopp om livet iaf :)

Jag har mer eller mindre bestämt mig för att göra en till tatuering. Har funderat ett tag, men nu känns det som ett måste. Det var som Johan, min tatuerare, sa....-Man blir beroende. Har suttit och kollat på nätet ett bra tag nu, och hittat det jag sökte. Sen får vi skissa till motivet så det blir personligt! Om det blir av får ni se resultatet då!

Alex ligger i soffan och är ynklig och har ont i kroppen....låter inte bra alls det.....

Herregud va mycket bra musik det finns. Idag har jag tillbringat många timmar vid datorn och surfat runt på Spotify. Har en lista med bra sväng, där finns denna korta men intensiva melodi!

   

  
   Duktig kille!


Hungrig..

Blev sugen på hemgjord pizza idag. Tänkte överraska sonen, som har jobbat hela dan...hmm...dessvärre har han inte kommit hem än...och klockan är strax nio!

Men pizzan blev gjord och jag åt en liten bit själv. Får väl ta resten till lunch i morrn...

    

Hittade ett recept på nätet, på "riktig" pizzasallad. Den blev faktiskt god!

    

Gick ifrån Let's Dance en stund..har svårt att se ett helt sånt program.... Frank Andersson verkade iaf helt susig...

Så då blev man sittande här ist....



Puh!

Tog mig äntligen i kragen och trimmade Kottan... Eller ja, försökte iaf... Hon är INTE samarbetsvillig! Fast Lovis är värre....

Madde har ju tjatat om att hon vill att jag tar med mig hundarna till Ramund, men så blir det inte! Jag vill ha semester... Iaf har jag lovat henne att filma hundarna, hmm... Ja, så här har vi del 1.

Titel: Kottan är vrång.
Handling: Försöker få henne till trimbordet. Hon är skeptisk!



Hon gör sig oerhört tung! Men till slut lyfte jag upp henne, hon kom inte undan!

         

Den andra lilla morrhoppan ser jag inte röken av. Ända sen jag tog fram trimbordet har hon tryckt under min säng. Henne orkar jag inte trimma idag, måste hämta kraft!

Hu...

Tre snömonster på promenad.....

    
     Lovis har täcke på sig, dessutom skakar hon av sig snön med jämna mellanrum....

    
     ...det gör däremot inte Kottan....haha...henne får man försöka borsta av snön....

    
     Det tredje snömonstret ska nu kura i soffan med en filt, en kopp kaffe och tända ljus....

Som sagt...snöskottningen får vänta...det har ju inte snöat färdigt!

Trettondagsafton

Gårdagen var en mycket bra dag. Lugn förmiddag, gick på promenad, skottade snö och tvättade lite. På eftermiddan kom Anna över på en fika.

Kvart över sex var vi ett gäng som tog tåget in till stan. Där mötte vi upp Anna's syster och svåger, och vi gick tillsammans till China River och käkade. Totalt var vi tio stycken.

    
     Några åt sushi...

 Efter maten skingrades gruppen. Ungdomarna gick till Filmstaden, och vi "vuxna" gick till Royal. Där såg vi Änglagård-tredje gången gillt. Spelar ingen roll vad filmkritikerna säger, jag tycker den var skitbra!

Några nya karaktärer hade tillkommit, men annars var de flesta skådisarna från förr med. Har man sett de två föregående filmerna, bör man se den här med. Det blir liksom ett avslut på historien.

                      
                        

En störtskön karaktär var Kristoffer. Han arbetade som pastorsadjunkt hos pastorn Henning.

                              

Idag har jag inget planerat. Ska väl invänta snön, som de varnar för...suck.....

5 Januari

Ja djävlar.....

    

Tisdag 4 januari

Hipp hipp hurra, för det är min systers födelsedag idag!!

Hade inga bra nytagna bilder på henne, men däremot ett helt album, sen vi var små:

AnnaLena var alltid som en liten prinsessa när vi var små. Hon gillade klänningar och sånt. Jag var väl inte direkt likadan, förvisso tre år yngre,  men...

      
       Som en docka....

      
       Jag var inte lika fin i kanten.....

Men syskonkärleken finns ändå:
    
      

      
       -Vakna! Du ska få paket!!

Så ikväll blir det tårtkalas i Elsarbo!

2011 here I come!

Nytt år...igen!  Äldre och äldre blir man...fy fan....

Nyårsafton blev iaf en mycket lyckad tillställning! Gud vilken god mat vi lyckades laga!

Till förrätt åt vi en ljuvligt god hummersoppa, lagad från scratch. Vitlöksbröd och mousserande till :)

Huvudrätten som var min historia, blev oxå väldigt god. Svårt att misslyckas med kalvfile'... Till det skulle vi ha potatispure' med Västerbottenost och grädde i....hmm...ja det blev nog mera mos av det hela, men smaken var det inget fel på! Till såsen rostar man rotsaker i ugnen, som sedan får puttra med lingonkoncentrat och vin. Vid servering silar man och tillsätter lingon. Mums!

Efterrätten hade Anna förberett hemma. saffransglass, som serverades med passionsfrukt och hallonsås!

Vi hade skitroligt hela kvällen och vid tolvslaget gick vi upp i backen här bredvid för att skåla in det nya året och kolla på fyrverkerierna. Ett gäng ungdomar hemifrån Anna's hus kom dit och det hela slutade med att de flesta av oss (inte jag) åkte kana på nån sorts åkdyna, nerför hela kyrkbacken....

Resten av natten dansade vi loss hemma hos mig, och de sista gästerna blev hämtade med taxi kl.04.20...

Tyvärr har jag inga bilder från kvällen, då min iPhone fungerade som musikspelare hela tiden...tur det kanske!

Mådde förvånansvärt bra dan efter, men trött såklart. Snön hade vräkt ner hela natten så jag var tvungen att börja röja lite mot em.

Idag tog jag resten. Alex fick hjälpa mig att skotta bort snön från taket ovanför ytterdörren..

     
     Det var nog närmare en meter på vissa ställen. Det blir ganska tungt!

Min stackars lilla Madde ligger uppe i Ramund med kräksjukan....Inget vidare start på det nya året. Men som sagt, nu kan det bara bli bättre!!

RSS 2.0