Ny färg....

Äntligen har jag gjort det som jag tänkt på ett tag...Jag har ändrat liiite på min hårfärg. Jag har ledsnat på att vara i det superblonda slingträsket, så idag dämpade jag färgen lite. Jag brukar ju för det mesta färga det mörkt på vintern, men det har inte blivit av...

Jag hade i en sandfärgad toning och gjorde sen några få chokladbruna slingor i det. Kan hända att jag tar i fler slingor om ett tag....eller inte!

                          
                           Det syns väl inte så mkt på bilden men lite skillnad är det iaf. 
                           Haha...ser ut som värsta fjortis-bilden....

                          
                           Terapi att se mig själv på bild...fy fan vad jag lider!!!

Annars har dagen varit lugn. Hundpromenad och snöskottning. Efter det skjutsade jag Alex på träning och slank över till syrran under tiden. Alltid mysigt att åka bort och fika!

Tittade på favoritprogrammet: I en annan del av Köping nyss. Gud va' härliga dom är!

Nu kräver Alex att jag ska klippa honom, så det är väl bara att lyda......

Ja just ja!! Madde ville se hur kandelabern såg ut med tända ljus...jooråsåatte, fint e're...

                            
                            Skitmysigt :)


                             Här får ni ett kort på den nyblivna 7-åringen:

                           

                            Okej då...ett kort på Lovis med:

                            
                            Vilka "ullbollar" jag har...

Lördag morgon

Igår var jag på Maxim-teatern i Stockholm och såg: Bruden som visste för lite. Jag hade absolut inga förväntningar, farser har väl aldrig lockat mig egentligen. Men det var faktiskt riktigt roligt. Kanske för att det var "live". Vi satt på rad två, så vi kunde nästan ta på skådespelarna. De hade haft premiär dagen innan, så det blev en del missar och skratt, men det är ju sånt som är charmigt. Men resan till teatern blev inte som vi tänkt oss......


                            

....För min del började det med att upptåget var försenat. Nu kom jag bara 10 min senare till Uppsala. Där stod de andra tjejerna och väntade på mig. Vi såg att ett regionaltåg mot Stockholm-Eskilstuna stod inne på spåret, så vi hoppade på det. Nu fick vi höra att det var växelfel i Stockholmstrakten,men tåget rullade iväg. När vi i princip var framme vid Centralen blev det stopp. Det var flera tåg före som stod i kö...

Och vi som hade planerat att strosa mot teatern och slinka in på nåt mysigt fik längs vägen. Nu gick tiden och vi fick börja planera för tunnelbanan...

När vi till slut kom fram till perrongen rådde ett fullständigt kaos...det var som värsta rusningen i Japan. Vi satt i sista vagnen och tåget var låååångt! Då stannar allt, det blir tvärstopp...tur var, att vi var nästan sist i kön...annars har man nog fått panik....

                              
                               Helt stillastående....

Till slut vände vi och gick mot en hiss, där det oxå var en enorm folkmassa runt...Men vi kom upp och då sa jag att nu tar vi en taxi till teatern. Vi gick in på Ica vid Karlaplan för att handla lite. Ha ha det märktes att vi var på Östermalm...de hade GULDFÄRGADE kundvagnar med svarta handtag! Fint ska de va! Det slutade iaf med att Cattis o jag, som var vrålhungriga tog en korv på stående fot i 12 graders kyla....

Efter föreställningen tog vi taxi tillbaka till Centralen och hann precis med ett tåg till Uppsala. Jag fick vänta 25 min på upptåget, men tjejerna var så snälla och höll mig sällskap :)

Skönt att det är lördag, även om jag har tusen saker att göra...Bullbak står högt på listan och så snöskottning förstås. Skulle vara hemskt trevligt att få packa upp "Rolle" oxå och repa lite, men men, det blir väl inget av med den saken........

Lite nytt...

Kan inte låta bli att visa er mitt inköp för dagen:

                        
 En golvkandelaber! Snygg va? Ska bara köpa nya blockljus, hade bara gamla, halvt nerbrunna hemma. Jag har en vision om att den kommer att passa skitbra på altanen en varm vindstilla sommarkväll.....


Strax före jul fick jag en riktigt fin, vit amaryllis av mina grannar, som jag var kattvakt åt. Den blommade otroligt fint. Sen såg jag att det kom en ny stjälk upp, så jag kapade de vissna stängerna, och titta! den blommar igen!

                          

Nu ska jag börja göra mig i ordning för kvällens utflykt till Stockholm.

Tjo!

Ännu en arbetsvecka att lägga till handlingarna! Skönt! Känns konstigt....känner mig fikasugen...hmm..Ja just ja! Det är torsdag = repdag.....men det bidde inget rep ikväll...-Va bidde det då då? Jo det bidde ingenting.

Jag har tappat sugen helt på spelning nu, vi får ju aldrig till det. Jag har faktiskt inte ens plockat upp "Rolle" ur lådan sen vi repade sist...Men det är klart att fick vi till ett rep snart så blev man väl sugen igen. Det känns bara trist just nu...

Jag lyssnar hellre på musik för tillfället. Fastnar varenda kväll i Spotify's värld....

Det fortsätter att komma vita saker från himlen...verkar aldrig ta slut.

Undrar om jag ska baka lite imorrn... i helgen blir det bullbak iaf. Det är ju nån som fyller år nästa vecka...

I morgon kväll ska jag åka till huvudstaden och se Pernilla Wahlgren i "Bruden som visste för lite" på Maxim-teatern... Får väl återkomma med rapport om hur det var....

Visst är det så!

Några tänkvärda rader:

Lägg märke till  vad du läser. 

Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för resten av livet. 
När du förstår orsaken, kommer du också att förstå hur du skall förhålla dig till denna person. 
När någon kommer in i ditt liv, är det oftast för att fylla ett behov du har uttryckt.. De har kommit för att hjälpa dig genom en svårighet, för att ge dig vägledning och stöd. För att hjälpa dig fysiskt, känslomässigt och spirituellt.

Det kan verka som om de är sända från himlen, och det är de! 
De är där för det du behöver dem för. Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på en till synes opassande tidpunkt, kommer denna person att säga eller göra något som gör att ert förhållande tar slut. Ibland dör de, andra gånger lämnar de dig.

Ibland provocerar de dig och tvingar dig att fatta ett beslut. 
Det som är viktigt att förstå, är att ditt behov är mättad, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört. Den bön du skickade till universum har blivit bönhörd, och det är nu dags att gå vidare.

Några människor kommer in i ditt liv för en PERIOD, för att det är din tur att dela 
med dig, att växa eller att lära. De ger dig en upplevelse, lugn eller bara får dig att le!

Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut. Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje. Tro på det* Det är äkta! Men bara för en period.


Snö...

Inte blev det väl så farligt?....med ovädret som de varnat för i flera dar. Vågade knappt titta ut i morse när jag vaknade, men det var 11 minusgrader och alldeles lugnt. Framåt lunch hade vinden tilltagit och snön yrde. Men farligt var det inte.

Slutade jobbet vid 17.30 för att skjutsa Alex på träning i Österby. Visst, det var vinterväglag men man får ju köra därefter.

Träningen skulle hålla på till kl. åtta, så jag åkte hem och började skotta gården. Efter en stund började mina fingrar värka av köld...(suck).. så jag gick in för att värma dom och precis då ringde Anna och var kaffesugen. Så jag snabbskottade det sista innan hon kom. Mycket trevligare att fika.

När vi kom hem från träningen vid halvnio fick jag dra av gården en gång till!!!

Alex höll på att svimma av hunger, så han ställde sig och stekte: En stor portion pyttipanna, två ägg och ett paket bacon....

                                            
 
Jag kom då på att jag inte heller hade ätit nån middag, så det kan bli! Det fick bli ett glas mjölk och några mackor.

Usch, den hemska kassaapparaten gör mig förbannad så fort jag ser, eller tänker på den. Inte nog med att den kostar mig en massa...idag på em tog papperet slut, som tur var när jag hade skrivit ut dagrapporten....

Ja men det fixar sig....Den snälle unge pojkspolingen som levererade den gav ju mig hela tio rullar som kompensation för att han slapp instruera mig om funktionerna. (Han var sen och hade fler leveranser)

-Men det sitter en rulle i, och den räcker nog en månad, sa han.

-Skitsnack, det var inte många cm kvar på den, eftersom det tog slut idag, efter tre dagar!

Ja iaf skulle jag byta rulle nu på kvällen....Då har fanskapet (ursäkta!) givit mig fel storlek på rullarna...GRRRR!!!

Vad glad man blir, nu får jag ringa i morrn bitti och skälla...Jag ska ha minst tjugo rullar!

                               

-Varför kan det aldrig gå smärtfritt...varför ska allting krångla? Kan man aldrig få lugn och ro?

Letar febrilt efter reg.papperna på mina hundar oxå. Har en svag aning om att Kottan fyller år idag. Hmm... Pinsamt...men jag har sagt till henne att vi firar henne i helgen när vi är lediga, ha ha...måste leta upp de snarast!

Ska göra en sista koll efter de innan jag avslutar detta inlägg....vänta!...

...Ha! jag hitta på papperet...hon fyller år den 28 januari, alltså i morgon!! Då får det bli nåt extra gott till henne!


Tisdag...

Inget av värde att rapportera...Hmm..

Jag har jobbat mellan 9 och 18. Sen ner till Ica en snabbis. Alex var vrålhungrig!!!! sa han. Hem o laga mat, Chicken a´la king..

Därefter en halvlång promenad med vovvarna. Det var 10 minus ute, men med raska steg och bra musik i öronen så kändes det inte så kallt.

Sen en dusch, och längre än så har jag inte kommit... Av nån underlig anledning fastnar jag framför datorn om kvällarna.

För tillfället är det Spotify som upptar den mesta tiden. Jag älskar att leta och snoka rätt på bra låtar. Gamla som nya.

Fy fan vilket tråkigt inlägg, ska genast sluta och logga ut!

Gokväll!!

Måndag 25 januari

Idag har jag haft full upp på jobbet, och det var faktiskt riktigt trevligt! Glada, snälla, trevliga, tacksamma kunder gör att man blir på bra humör.

Slutade jobba kl.18 och då fixade jag lite käk till Alex o mig.

Hamnade en stund vid datorn och chattade med Madde. Hon verkar inte lida av att vi har lämnat henne i Ramund.Bra det!

Sen tog jag mig i kragen och gick ut med hundarna. Jag vet inte vad de har haft för regler hos mamma, ,men de verkar totalt ha glömt bort hur man går fint i koppel. De slet och drog åt alla möjliga håll.....


Idag läste jag i en gammal Allers att glögg är rena hälsodrycken....Ja! där ser man, jag är helt rätt i mitt glögg-tänkande...ha ha....
                              

Bilden blev extremt suddig...men så här står det:

Russin: Här finns antioxidanter som hämmar åldrandet.

Ingefära: Råder bot på illamående, dålig aptit, kroppslig smärta samt magbesvär och ska vara bra för hjärtat.

Kanel: Bra för både blodtryck och blodsocker.

Kardemumma: En krydda för ett starkare hjärta och för matsmältningen. Dessutom sägs den ta bort gaser och skärpa sinnet.

Rena livselixiret om ni frågar mig!!!Back to life, back to reality....

Igår, lördag jobbade Madde mellan 7-16.... Kvällen innan hade tjejerna tagit bilen med hem till "Slakt", som Maddes boende kallas. Så vid tio-tiden kom Camilla o hämtade Alex o mig vid stugan. Solen sken riktigt för första gången på hela veckan. Vi tillbringade dagen i backen. Typiskt att skidåkningen börjar arta sig när det är dags att åka hem. Vi åt lunch på TUSEN och sen var vi på afterski.

När den var slut skulle vi hem och äta alla fyra i stugan. Då kom jag på att det kändes rätt onödigt att sova, städa och åka hem på söndags- förmiddagen. -Vi kan ju lika gärna åka hem ikväll! Madde skulle ändå jobba på söndagen.

Sagt och gjort, vi åt, städade och packade ut oss i bilen. Skjutsade hem, och tog farväl av Madde, sen bar det av söderut.

Vi stannade i Sveg och köpte kaffe och macka.

Klockan var 01.10 när vi gled in på gården här hemma.

Det kändes väldigt konstigt att inga hundar var hemma, och det tog en bra stund innan jag somnade.

Idag har det inte hänt så mycket, jag har inte ens fyllt tvättmaskinen än. Jag skjutsade Alex på träning och fick en fika hos syrran under tiden han tränade.

I morgon börjar allvaret igen....hoppas på mycket jobb, så jag har råd att betala den förbannade kassa-apparaten.....
 
Nu ska jag snart kolla på "I en annan del av Köping" Känns oerhört lyxigt att kunna se Tv4...

Vi har bara fått in SVT och talande textremsan....Jag är SÅÅÅÅ less på Kulturnyheterna och Konståkning!!!!


Brrr..

Ja två dagar till har gått här uppe i fjällen. Idag har det varit riktigt skapligt väder fast det blåser uppe på fjället och jag fryser väldigt lätt om mina fingrar.

Alex o jag kom till liftarna vid halvelva tiden idag, och vid tolv åkte vi upp till Tusen igen och fikade. Madde o Camilla kom efter ett tag, men sen ville inte Madde åka mer, så hon åkte ner igen...Hon hade träningsvärk efter att ha skottat av Solbrännets altan dagen innan...
Choklad-frossa ....Sen vid tvåtiden gav jag upp och gick in på Rudolf o värmde mig vid brasan...
Dereborn & dom spelade bluesrock


Varm äppelmust med Xante-likör.....mums!

Imorrn ska Madde jobba hela dan så vi får klara oss utan henne i backen....

Bönhörd!

Ibland har man tur som en tok...Idag kom Alex o jag till backen vid tio-tiden. Vi åkte upp två liftar och när vi var i backen längst upp fick jag kramp i mina fötter. Jag pinade mig ner till liften igen... När jag ska passera kort-läsaren, fungerar det inte.... Kollar fickan...den är öppen!!?...och o inget liftkort i!!! Satan!! Jag har tappat det i första åket.... Alex åkte upp igen för att leta...Och jag förberedde mig på att åka till stugan och leta efter kvittot. Då!! kommer Alex med mitt liftkort! Han hade i princip kört över det i den övre backen. Helt otroligt! Jag blev nästan religiös...

                             
 
Idag var det bara 6 minus, men det låg en tät dimma över backarna på fm, och det kändes kallare än det var. Så när Madde och Camilla hade kommit upp i backen åkte vi till en restaurang som heter Tusen. Den har vunnit första pris i en världsomfattande arkitekturtävling i Barcelona....

                             

                                
                              Jag åt Fisk-klening... mycket gott. Till det varm choklad med 64% kakao i.
                             

                             

                             
                              Afterski...i väntan på trubaduren....
Det var en trubadur som hette Jens P...Ganska bra. Men lite dåligt med publik.

Nya tag imorrn, då är det kvällsåkning mellan 20 och 23 sen afterski efter det....

Äntligen här!

Nu är jag i Ramundberget...resan gick bra. Vi startade i går vid halvnio-tiden....kaffepaus i Bollnäs, och sen kom vi fram efter två nån gång...

 

Det var väldigt halt på vägen och de sista milen fram till Funäs, blev det ganska mycket snörök...

 

När vi kom fram åkte vi direkt och hämtade Madde, så hon följde med och bar packning. Bilen får vi ställa längs vägen...sen går man på en hängbro över Ljusnan...kanske 100m i ett skoterspår, sen är man framme vid en skitmysig stuga.

Liten men superfräsch:

 

köket....

 

Den här soffan gör vi om till säng till Alex....

 

Här är mitt lilla krypin....

 

Idag måndag, kom vi till liftarna vid tio-tiden. Alex o jag åkte några åk innan Madde o Camilla anslöt. Vädret har varit skapligt...lite lätt snöfall och cirka 9 minusgrader. Lite kallt på em...så vid tvåtiden gav vi upp.

 

Sista åket...

 

 

Här är vi inne o värmer oss mitt på dan....

När vi kom hem till stugan tände vi i kaminen och jag värmde lite glüwein...

Nu har Madde o Camilla kommit hit och vi ska äta lasagne nu!....

 

Vi hörs senare!!!!

 

 

 

 

 

 


Packning pågår

Idag hade vi i bandet bestämt att vi skulle repa på fm. Jag gick upp, duschade och småpysslade lite här hemma i väntan på att åka...Tyckte inte att det var nån ide att börja packa före repet.


Repet blev inställt......    


                                              

Alex och jag tog då en tur till Österby, för att tanka och inhandla det sista inför resan.

När jag kom hem, började jag laga mat, som jag tänkte ta med upp. Jag gjorde tortollinigratäng och lasagne. Kan vara skönt att slippa laga mat, efter en dag i backen.

Sen var jag tvungen att börja packa...egentligen är det väl huvudsaken att man tar med sig varma kläder. Man ska ju inte ut på nån galamiddag direkt.

Lite praktiska saker, som toapapper och termosar kan ju vara bra att ta med!


Åhh....jag kommer att sakna Rolle! Vem ska nu pilla på honom?

                                       

Ja ja, det får lov att gå....

Bye bye!!

Storhandling

Somnade inte förrän vid ett-tiden i natt, men fick sova ut...tills en försäljare ringde och väckte mig. Lika bra det, så man inte sov bort halva dan. Vid halvtolv gick Anna och jag en långpromenad med hundarna, och sen gick vi hem till henne och drack kaffe.

Efter det tog jag mig i kragen och åkte till Lidl och handlade...allt som stod på listan fanns inte så jag fick komplettera här hemma på Ica....

                          
                           Fick gå tre vändor till bilen för att bära in allt!

Upptäckte sen att jag glömt ett par tre saker ändå...suck!

Nu håller jag på att baka sirapslimpor...har aldrig gjort just den sorten, så jag har inga större förhoppningar om att dom ska bli goda....

Det känns som om större delen av vår packning kommer att bestå av ätbara och drickbara ting...men det är väl bra om man slipper handla i Funäs...

Nej nu måste kolla limpdegen!!

Fullmåne??

Det känns som fullmåne...jag har otroligt svårt att sova för tillfället...kommer aldrig i säng heller...Men månen är långt ifrån full, så inte vet jag vad det beror på?

Håller på och tvättar för fullt nu, och försöker skriva nån sorts lista på saker som ska med...typ mobilladdare, skipass, skidglasögon...nej just ja! de var redan där...hmm...lite värmeljus kom jag på idag, det kan ju vara mysigt, och så vin, glögg och Jäger förstås. Måste ju ha nåt värmande innanför rocken oxå :)

Imorgon bär det av till metropolen Tierp, för storhandling. Madde har ju en önskelista som ska uppfyllas. Alltifrån nudlar till handtvål...

Kottan o Lovis ska ju bo hos "mormor" nästa vecka och det brukar inte vara nåt problem! Kul för dom, med lite nya dofter....hundarna alltså!

Idag kom den...Skatteverkets påtvingade djävulsmaskin:

                          
 Jag orkar inte packa upp den nu...får bli när jag kommer hem..blir bara deppad av att se den!

Det blev inget rep ikväll....tråkigt, men inget att göra åt. Jag repade faktiskt riktigt duktigt själv, på lunchen idag! Nu börjar Winnerbäck-låten sitta.


Jag bjuder på ett blondinskämt:


En blind man går av misstag in på en lesbisk bar. Han sätter sig på en barstol och beställer en drink. När han har suttit en stund ropar han på bartendern:
- Hörru, vill du höra en blondinhistoria?
Nästan genast blev det dödstyst i baren. Med en mycket djup stämma, säger kvinnan som sitter bredvid honom:
- Innan du berättar din historia, så vill jag informera dig om några saker, bara så att du vet: Bartendern är en blond tjej. Utkastaren är en blond tjej. Jag är 1.95 lång, väger ca 120 kg, är blond och innehar svart bälte i karate. Kvinnan som sitter jämte mig är en blond proffstyngdlyftare. Och kvinnan som sitter på din högra sida är en blond proffsbrottare. Nu min herre, tror jag att du ska tänka över mycket noga om du fortfarande vill berätta din historia.
Den blinda mannen funderade ett kort ögonblick, sen skakade han på huvudet och sa,:
- Näe, tror inte det. Verkar jobbigt att behöva förklara vitsen fem gånger...


Jaha..

Det var därför jag inte kunde hitta dem...skidglasögonen alltså! Igår kväll tänkte jag börja så smått att ta fram lite saker som ska med till fjälls. Skidglasögonen t.ex. De var jag tvärsäker på att jag hade i en byrå låda, men icke!

Jag blev tokig och vände upp och ner på hela huset...jag visste ju att jag sett dom...men vart? Till slut sa Alex att jag kunde få låna hans gamla...-Ok,sa jag...men dom fanns inte heller... -Nej men dom låna nog Madde, sa han.

Hur som helst, så i morse tänkte jag att jag kan ju ringa till Madde o höra om hon hade sett dom nånstans innan hon for...

Och det visade sig att mina skidglasögon redan var på plats i Ramund! Tänka sig, vilken snäll dotter som tänker på mamma....som slipper packa med all utrustning.... :)

                            

Skit!

Veckan rullar på, inget av värde att rapportera...Känns faktiskt lite trist för tillfället, men nästa vecka blir det bättre. Min nedstämdhet åkte ett steg längre ned idag p.g.a ett brev från skatteverket...F-skatten, som jag betalar in varje månad hade höjts med 1000 kr, inte roligt. 15200kr!!!!! i månaden ska jag behöva betala.Plus att det förbannade kassaregistret, som de lagstiftat om kostar 15000kr! Iof en engångskostnad, men jag lär ju inte kunna plocka ut nån lön i februari...SUCK!

                       
                       - Fy fan!

Men men vad göra? Inte mycket.....

Nej nu måste jag försöka tänka på nåt roligare...som fjällen och skidåkning. Ska försöka leta fram skidglasögonen och kolla igenom kläder ikväll kanske.

Nu är allt klart med stugan och jag har fått vägbeskrivningen och lite andra uppgifter. Ska bli sååå mysigt! Skidåkning...after ski med nån varm drink...mysa i stugan...en mugg glögg kanske...mmmm...

Nu ska jag rasta mina vovvar.


Lunch-inlägg

Det blev ett litet lunch-inlägg idag med. Hamnade vid datorn, eftersom jag hade lite pappersjobb att ta itu med. Inventering....suck....Inte världens roligaste, men det går rätt fort bara man börjar. Det svåraste är att hitta alla inköpspriser, så jag får sitta och leta bland gamla fakturor.

                                        

Vilket kanonväder det är ute nu! Minus 10.8 och strålande sol. Man blir nästan sugen på att ta på sig löparskidorna och åka elljusspåret...Hörde av en kund igår att det är fina spår där...

Men som sagt, jag har bara lunch-rast nu och måste INVENTERA!!

Längdskidorna tar jag nog inte med till Ramund..eller..jag vet inte..får se om de får plats....

Det jag bävar för mest med fjällresan är att jag kommer att frysa om händerna. Borde satsa på ett par rejäla handskar, men har inte riktigt råd....Hoppas på mildväder!

Nej nu ska jag ta och värma nån mat...det kurrar i magen.


Måndag 11 januari

Jaha, så var det vardag igen. Imorgon börjar skolorna, brukar bli skönt när allt återgår till de vanliga rutinerna.

Kylan verkar inte vilja släppa taget, det var minus 20 grader imorse.

Helgen som var började lugnt. I lördags bakade jag bullar och gjorde inget speciellt på dan. På kvällen hakade jag på ett gäng som skulle in till stan och vi hamnade på Flustret...

Så söndagen blev en riktig soffliggar-dag.

Nu dröjer det inte länge tills jag får träffa Madde! Ska bli så kul. Hoppas det inte är så kallt, jag vill ju åka skidor med. Får väl värma mig med Glüwein.....


Snö,snö,snö...

Vintern fortsätter, jag fortsätter att skotta. Helt okej när man är ledig och snön är lätt. Det är väl så här man vill att det ska vara i januari. Sen får det gärna börja töa i mars och bli en fin vår...

I Norge finns en kille som har filmat samma plats under ett år, och sen klippt ihop det till en liten film. Ett helt år på 90 sekunder:Åren går fort...bara att konstatera!

Uppsala igen!

Härlig dag idag! Fick sova skapligt länge...gjorde inget särskilt på fm..rastade hundar och skottade snö. Sen kom syrran och hennes två tonåringar hit och vi tog tåget till stan. Vi gick direkt till China River och åt  där. Svåger Matte mötte upp utanför. Skitgott att äta ute..IGEN! Håller på att bli en vana tror jag!

                            
                             Ibland är det gott med riktigt flottig kina-mat!

Sen gick vi till Filmstaden för att se Avatar. Den var skitbra! En riktig fantasisaga, som man blev helt betagen av. Visst, overklig, amerikansk, men otroligt vacker och välgjord. Sitter just nu och lyssnar på soundtracket och drömmer mig tillbaks till planeten "Pandora"

                            
                            

Kul att gå på bio igen, det var som sagt inte igår!

Det snöar för fullt nu med, så morgondagen får väl ägnas åt lite skottning...igen..puh!Nu är glada julen slut, slut, slut...

..julegranen kastas ut, ut, ut...
 
Fy för den lede vad min gran mådde dåligt de sista dagarna inomhus...Alla barr lossnade...

                        
                         Det här var bara början....

Jag fick försiktigt dra granen på mattan, ut i hallen, öppna dörren och sen fick Alex kasta ut den....med fot o allt!

                        
                         Några kilo barr blev kvar inne och på bron....

Skönt var det iallafall, att bli av med den...Om jag hinner ska jag slita ner adventsstjärnorna i morrn...Nu vill man ha in ljus och vår. Lite tulpaner piggar alltid upp!

Jag har reserverat bio-biljetter till imorrn kväll. Alex o jag och syrran med familj ska se Avatar. Det var inte igår som jag var på bio...kan faktiskt inte komma ihåg när det var senast....

                              

Kallt är det oxå...ute... det har legat mellan 20-25 minus hela dan.... Det blir inga långpromenader med hundarna.

Nej, man kanske skulle värma på lite glögg....

Hoppsan!

Hur det kan gå! Jag jobbade bara en stund på förmiddan idag. Sen tänkte jag bl.a slänga ut granen och ta det lite lugnt... Då får jag ett sms av min kära "plastsyster" Pernilla, som undrar om vi inte kunde käka lunch ihop, o ta ett glas vin kanske?

Jag är inte den som är den...så jag sprang ner till tåget som skulle gå 12.15...i 17 graders kyla....tåget var försenat och skulle komma 12.45...suck!

Hem och värma mig i några minuter, sen ner till stationen igen....

Träffade Pernilla på LundeQ, vi strosade runt och letade lunch-ställe..hmm..de flesta hade stängt och öppnade först 16.00...

Till slut frös vi så hemskt, så vi tog helt sonika och gick in på Carl Philip. Och det ångrar jag inte! Gudomligt god mat, och gudomligt gott vin....

                        


                         

Därefter tog vi oss till O'Connors....kan det va' 30 meter att gå?

                                                 

Lite mer vin och skitsnack...

                         

Tog sen tåget hem 19.19 och nu är jag både frusen och trött...men vad trevligt jag haft!


Måndag 4 januari

Hipp Hipp Hurra för min syster, som fyller år idag!!!

Det blev så att vi åkte och gratulerade henne redan igår. Rätt skönt med tanke på att jag har full upp med jobb idag...Trodde det skulle bli en halvlugn måndag, men telefonen började ringa, och vips hade jag fullbokat till kl.18....

När vi var hos dom började jag frysa..det kändes som om jag skulle bli sjuk igen...Ingen annan tyckte det var kallt, för de eldade i kaminen....Jag fick en Alvedon Forte och det blev inget mer...Försökte gå isäng skapligt, men resterna av fullmånen gjorde att det var svårt att somna. Vaknade dessutom tre ggr i natt med kramp i ryggen! Inte bra! Snöskottningens fel... Men efter hundpromenaden vid åtta-tiden kände jag mig helt okej...Fast man får väl ta det lugnt och hoppas att det inte kommer mer snö...

Underbart väder ute nu ser jag, men jag har lunchrast och ska strax återgå till arbetet...

Uppe i Ramundberget verkar allt vara bra...kollade in deras hemsida nyss.. -10.2 grader, solsken och 95cm snö!
Ha ha...

Ett gott skratt förlänger livet sägs det...I så fall lär jag ha förlängt mitt med åtskilliga år...

Vi skulle ju samlas hemma hos mig igår kväll, för att käka upp resterna av nyårs-maten. Jag fick duka för tre till, som anmälde sitt intresse och hunger (eller törst?) Det var mina två bröder med kompis som dök in här. 

Och sällan har väl vi skrattat så mycket! Gud vad får dom allt ifrån?

Maten blev uppäten och några flaskor vin gick oxå åt... Nu får man väl ta det lugnt ett tag...tre dagar på rad med middagsgäster och vindrickande...

Idag har Alex och jag varit i stan och småshoppat lite...min syster fyller år på måndag, och jag är nu klar med presenter :)

När vi kom hem var det bara att slänga på sig långkalsonger och storstövlar, och skotta gården.

Kvällen ska jag spendera i tv-soffan...Alex är på bio med sin far...

1 Januari

Nytt år, nya möjligheter!

 
Gårdagen var mycket trevlig...Pelle o Magnus kom strax före kl.17 och vi började då med maten. Jag gjorde hasselbackspotatis och så hade jag köpt en redig bit oxfilé. Förrätten stod Pelle för, det var en ljuvlig "rulle" med skaldjur i...Vid 18-tiden kom Anna, hon hade ju jobbat hela dan och skulle dessutom börja kl.7 i morse.

Efterrätten, som Pelle oxå bidrog med var en ananaspaj...mums..

Vi åt och drack och tiden försvann...rätt som det var var klockan nästan tolv, och vi gick ut för att skåla in det nya året. Lovis stackar'n hade då sprungit och gömt sig under min säng.

Ja tiden går fort när man har roligt...rätt som det var var det gryning...

Jag klev ur sängen vid halv-tio kanske och kände mig riktigt pigg. Ingen huvudvärk, inget illamående. Snön hade vräkt ner sen igår, så jag gick ut och skottade av gården. Frisk luft var inte fel!

                          

                           

Nu ska jag snart få främmande igen...Anna o Pelle kommer och vi ska göra slut på maten som blev över från igår..Ryktena går att tre välpolerade bohemer från stan är på väg hit oxå...Så nu ska det bli taberas på Höjdvägen!!


2010

Klockan är 04.29 och jag ska precis gå i säng...Vilken trevlig kväll det blev, och Lovis överlevde smällarna. Maten smakade utsökt och vinet slank ner obehindrat....
Hoppas 2010 blir ett bra år..det borde det bli...Godnatt!!

RSS 2.0