Elitsinglar

Såg nyss reklam på tv för en dejting-sida...Elitsinglar...för singlar vars privata ambitioner är lika höga som de yrkesmässiga...
 
             
 
                              
 
Hur vet man om man kvalar in där....? Vart går gränsen för "eliten"?
    

Kottan-style

Jag vet inte, men det verkar vara rastypiskt för Lagottohundar att lägga sig mitt i trappen. Precis som Kottan, så gör Charlie så också... Lovis skulle nog inte ens tänka tanken...
 
Hmm...den vita trappen är sällan vit, med två pälsbollar som springer ut och in...
 
Sen är det andra beteenden som han gör exakt som Kottan. T.ex att han ligger tryckt mot väggen i köket,gärna halvt bakom nån långgardin. Varje morgon "slår" han mig med tassen när jag håller på att vakna.Kärvänligt, men lite brutalt! Man kan få sig en smocka rakt i ansiktet om man inte passar sig, haha. Men framförallt...så otroligt vänlig och snäll hund, vill helst sitta i knät och bara gosa!
 
Igår var vi på lydnadskursen igen. Vi var bara tre deltagare som kom, men desto mer tid hade vår instruktör för var och en. Vi övade kommandon, inkallning och "stanna-kvar" bl.a.....och just "sitt.och stanna-kvar" har lille  Charlie svårt att greppa. -Inte lätt att sitta still när matte har hela fickan full av korv och man är jättesugen....
 
 
 
 

Trötter!

Herregud vad seg jag varit idag! Men vad kul vi hade igår. Det var ju nämligen så att det vankades en överraskningfest för Pernillas man Tomas, som har fyllt jämnt! Mycket hysch-hysch och smusslande, blev till slut en fantastiskt rolig tillställning. God mat och dryck och trevliga människor.Melodi-kryss och musik-quiz och sen lite dans på det....kvällen blev verkligen lyckad! Det verkar som om huvudpersonen oxå tyckte det. Jag gjorde sällskap med syrran och Matte, och vi tog en taxi ner till stationen för hemfärd strax efter midnatt.
 
Inte ett enda kort tog jag heller....synd....
 
Jaja, vi fick en timme extra inatt, men det förstår ju inte hundarna...eller min kropp, som vaknade i sjutiden...Så därför har soffan varit min bästa vän idag. Efter lite hämtmat gick jag iaf ut på en uppfriskande promenad, men tog en liten tupplur när jag kom hem...
 
Nu är det bara att ladda för en ny jobbarvecka

I-landsproblem...

Vad jobbigt det är, när man inte har nåt att ha på fötterna på kvällens fest..eller...?
 
 
För att inte tala om vilka kläder ska jag ha på mig? Har ju verkligen ingenting i min garderob... Fast den går knappt att stänga...vete sjutton hur det hänger ihop? 
 
Iaf hade syrran och jag en helmysig em i stan igår. Vi startade med ett glas rött och lite choklad här hemma. Sen tog vi tåget och gick direkt till våran favorit china-restaurang. Mums! Lite shopping på det och sen en liten vinpaus på Magnussons. Mera shopping för att avsluta med en Irish coffee  på Stationen. Myspys, som vi måste göra om till jul bestämde vi!
 
 
Nu ska jag fortsätta rota i min garderob....

Ja men se där!!!

 
Nu kan man alltså ta ett glas i rent medicinskt syfte! Härligt! 
Och det här då:
 
 
Jag är inte helt fel ute... Det blir rena hälsodagen på fredag, då syrran och jag ska dricka vin och äta choklad bl.a...
 

Slappardag!

Lördag,åh vad härligt! Ingen klocka som ringer, inga måsten. Men såklart tänker ju inte hundarna så... Men det är ju ganska mysigt att gå en promenad tidigt en lördagsmorgon med,när solen skiner och frosten ligger vit på marken. Sen gör man frukost och njuter den framför nyhetsmorgon på tv:n.
 
Jag har verkligen inte gjort många knop idag. Jag tog en sväng ner till Ica mitt på dan, för jag blev så sugen på att laga kalops till middag. Ett riktigt långkok blev det, Jag tänkte invänta Alex, som är på nåt rally, men han har inte kommit ännu och jag blev så hungrig att jag åt själv alldeles nyss. Då hade grytan puttrat i tre timmar! Mums!
 
 
Nu har mörkret börjat sänka sig och jag börjar tända några av alla ljus o lyktor jag har. Det är ett krävande jobb, haha, för jag har ju inte bara en...
 
 
 
 
Man kan aldrig få för många...
 
Nu ska jag fortsätta med det jag började med förut...nämligen ingenting!
 
 

En ny Charlie!

Ja men det blev en ny Charlie, tror jag minsann.... Den bruna färgen försvann alltmer när jag trimmade honom imorse. Har hört att de skiftar ofta färg i två-årsåldern får väl se om han blir brunare igen på sikt..
 
-Åhh...vad det var skönt att bli av med den tjocka pälsen! 
 
Men att stå på trimbordet var väl ingen höjdare, men han var duktigare än Lovis, som fullständigt hatar det.
 
-Bara så du vet, så hoppar jag snart ner!!
 
Ikväll blir det nog en dusch för lille herrn...
 
 
 
Nattens oväder har dragit förbi och nu skiner solen. Hoppas det fina vädret håller i sig över helgen. Jag vil inte ha nån snö ännu!!
 
 
 

Höstfärg

Jag fick ett ryck häromkvällen och tonade håret.Var så less på det blonda och den mörka utväxten. Blandade två kalla nyanser och blev supernöjd!
 
 

Vardagslydnad

Är jag stolt eller är jag stolt!
 
Charlie och jag har precis kommit hem ifrån kursen i vardagslydnad. Snacka om duktig pojke och mallig "mamma"!
 
Vi höll till vid Tierps Brukshundsklubb, fast kursen leds av Eva Ivarsson som driver egen verksamhet. Först samlades vi inne för lite presentation och en kopp kaffe. Vi var sex stycken deltagare. Charlie och två hundar till var med, resten fick sitta kvar i sina bilar. 
 
 
När Eva skulle demonstrera belöningsövningarna för oss, fick Charlie ställa upp och visa. Han var såå duktig och snappade upp allting direkt! Klockrent! Då kände man sig lite stolt....
 
Sen fick vi gå ut och öva, och det gick galant. Nu var det inga avancerade övningar direkt, men grundläggande för bättre kontakt och "fotgående" t.ex.... Nu har vi fått lite hemläxa, får se hur det går när Lovis finns i närheten.
 
Det här är ett bra sätt för mig och Charlie att lära känna varann, och få vara bara vi.
 
När vi kom hem blev Lovis jätteglad och de rusade ut i mörkret och lekte och jagade varann. 
 
Nu ska jag ägna mig åt fotbollsmatchen på tv. Imorgon är en annan dag....med veterinärbesök bl.a....
 
 
 

Söndag

Helgen går mot sitt slut...jag har inte gjort mycket, mest slappat. Igår på em tog jag en sväng med hundarna längs järnvägen och i en liten skog. Fick veta att älgjakten startar nu på måndag :)
 
Underbart när de kan springa fritt!
 
Alltså det är nåt speciellt med hösten...den mustiga doften, de vackra färgerna
men framförallt....ormfritt!!!
 
 
 
På kvällen degade jag i soffan....
 
Idag var det lika fint väder, pratade med Anna och vi bestämde oss för att gå en riktigt lång promenad!
 
Vi gick runt Österväga, och när jag kom hem kollade jag på datorn hur långt vi hade gått. Det visade sig att vi gått ca 9km. Bra gjort Lovis! Var lite rädd att hon inte skulle orka,men herregud, hon är en terrier...en maskin..
 
 
 
 
 

Härliga lördag!

Vilket fantastiskt väder vi har. 12:e oktober, strålande sol och riktigt varmt! Jag var lite seg på morgonen men kände efter tag att jag måste ut..åh vad mysigt det skulle vara att gå i skogen...tänkte jag, tills min syster upplyste mig om att det är ju älgjakt! Ja just det, kanske bäst att hålla sig i civilisationen. Det fick bli en promenad i samhället, med Susanne som sällskap!
 
Igår kväll kom mamma och KG över för att kika på fotbollslandskampen mellan Sverige och Österrike. Vilken dramatik! Zlatan frälste oss än en gång när han avgjorde med sitt 2-1 mål.
 
Jag fick kliva upp före kl.sex igår morse. Alex behövde nån som tog hem hans bil från jobbet, för han skulle ta med jobbarbussen hem. Ja, och vem passar då bättre än lilla mamma, som har sin lediga dag..
Öregrundsvägen...solen på väg upp...klockan är 06.45...
 
När jag kom hem rastade jag hundarna, och sen var det ingen ide att vila nåt mer.Bättre att ta tag i hushållssysslorna istället. Jag for till Tierp på em och uträttade lite ärenden..Köpte nya koppel och en sele till Charlie bl.a....
 
På Lidl hade de billiga barrväxter och ljung...
 
 
Förra helgen var vi till Emmaus. Madde och Kristoffer gjorde världens fynd i form av en liten kökssoffa för 250kr! Själv fyndade jag en liten "hylla" för 25kr:
 
 
 
Nej, vad ska man hitta på nu då? 
Ta tag i tvätthögen kanske...?
 
 
.

Tisdag 8 oktober

I lördags kom då äntligen Madde och Kristoffer hit. Vi hann umgås en bra stund innan det var dags för mig att bege mig mot kvällens spelning. Det gick riktigt bra att lira. Kul att det ger resultat när vi repar, det var ju trots allt vår andra spelning ihop!
 
På söndagen var vi hemma och grejade under dan. Gick promenader med hundarna och satte i löshår på Madde.... På kvällen åkte vi till Elsarbo och hälsade på. De helt underbara kattungarna Sigge och Harry ville man ju ta med sig hem..
 
Det är inte lätt att fånga de på bild. De är ju rätt livliga...
 
 
 
Men ibland blir även en sån här sötnos trött, och somnar...
 
 
Mina egna små sötnosar, Lovis och Charlie, fick stanna hemma och vila. 
 
Charlie har ju sedan han kom till mig, skakat och ruskat på huvudet lite mer än normalt, och jag har misstänkt att det är nåt med öronen. Fick med örondroppar när jag hämtade honom, men ville låta vår eminente veterinär Per kolla upp det först! 
 
I väntrummet..
 
Jodå, det var öroninflammation i bägge öronen! Så nu ska vi köra en kur med droppar i en vecka, sen tillbaka till Per. Då ska Charlie få lite lugnande medicin och sen ska öronen rensas på hår.Det växer ju lätt igen på de här små pälsbollarna :)
 
 
 
 
 

Lite sent..

För två år sen köpte jag ett fint exemplar av Afrikas Blå Lilja. Den hade knoppar och blommade så fint på sommaren. Jag vinterförvarade den och plockade fram den förra våren...ingen antydning till knopp, men den levde iaf. Men inget hände på hela sommaren, men som sagt den levde, så jag kunde ju inte slänga den. Samma visa i år. Hela sommaren har gått och bladen är gröna... Tills nu då! NU är det flera knoppar...nu, när det är dags att vila... Jaja, den är fin inne med...
 
 

Höstmorgon

Tog en tidig promenad i morse. Det är ju lördag, men ingen sovmorgon här inte! Det tråkiga är att Lovis har drabbats av magsjuka. I två dygn har hon varit risig i magen, så det har blivit några nattpass och en hel del torkande av golv :( Stackars liten....
 
Det är nästan omöjligt att få de att stå eller sitta still!
 
Snuttan....
 
Charlie hittar alltid nån spännande pinne eller gren att gnaga på..och helst bära med sig en stund...
 
Det här "trädet" har han försökt få med sig förr...men det är liite för stort!
 
Nej, inte idag heller...haha...
 
Nu ska jag ta en kopp kaffe, skriva en handlingslista och åka ner till affären. I em kommer ju storfrämmandet från Umeå ...Madde och Kristoffer är på väg hit nu, och vi längtar efter dom!!
 
Sen ikväll har vi en spelning ute på golfklubben, ska oxå bli skitkul!
 
 
 
 
 
 
 

Vad är det för dag idag?

Jo det är kanelbullens dag :)


Övervakad!

Det talas i medierna om övervakning och registrering av vissa folkgrupper o.s.v... Men det går ju överhuvudtaget inte att vara anonym längre. Inte minst på nätet. Där verkar allt registreras! Nu har jag spanat in några snygga vinglas,på diverse hemsidor, och vips dyker de upp som reklam överallt!! De förföljer mig, och jag blir mer och mer övertygad om att jag måste ha dom....hmm....
 
 
Men håll med om att de är riktigt tjusiga ;)
 
 

Jag <3 värme = sant

Äntligen, prisa Gud! Alexander kopplade äntligen in elementet i källaren!! Tänk vad ett element kan värma ett modershjärta....och hela kroppen...
 
 

RSS 2.0